Verbs IM chatprogramma nu voor iPad verkrijgbaar

De instant messaging-applicatie Verbs IM is nu ook geoptimaliseerd voor de iPad. De app ziet er een stuk professioneler uit dan vergelijkbare chatapplicaties, maar levert in op mogelijkheden.

Verbs IM iPad headerHoe belangrijk is uiterlijk bij een applicatie waarmee je op verschillende netwerken kan chatten met anderen? Dat is de vraag die je jezelf mag stellen nu Verbs IM vanaf vandaag op de iPad te downloaden is. De app was al langer beschikbaar voor de iPhone en is nu universeel gemaakt en dus ook geoptimaliseerd voor de iPad. In de App Store-recensies zijn gebruikers het er unaniem over eens dat de applicatie er prachtig uitziet… maar dat het qua functionaliteit nog te wensen over laat.

Verbs IM heeft een donkergrijze achtergrond met een subtiel donkerder scheidingsstreepje tussen de berichten. De tekstvelden zijn lichtgrijs. Het geheel maakt een serieuze, welhaast zakelijke indruk. Het ziet er strak uit. Als je de iPad horizontaal houdt, staan de contactpersonen links in het scherm en de huidige gesprekken rechts. Met een knop rechtsboven verklein je de conversaties en kun je er eenvoudig tussen scrollen en ze wegklikken. Het voelt goed aan op de iPad.

Om nu maar te zeggen waar het op staat: Verbs ondersteunt geen MSN Messenger. Je kan enkel de accounts importeren en gebruiken van Google Talk, AIM, MobileMe en Facebook. Ook biedt de app ondanks de kosten van 79 eurocent, geen pushberichten als je de applicatie langer dan tien minuten niet hebt gebruikt. Je kan wel tot zeven dagen online blijven en pushberichten ontvangen, maar dan moet je in de applicatie Verbs Pro kopen en die optie kost maar liefst 3,99 euro. Voor dat geld worden de accounts dan wel weer door één verbinding gehaald om batterij te besparen, beloven de makers.

Verbs IM chatten met ene Jonathan

Verder gaat er ook nog van alles mis in Verbs. Nadat we de app openden na eerder afsluiten, kregen we het venster van de enige persoon waarmee we chatten, niet meer in een groot scherm om verder te chatten. De oplossing? Venster sluiten en opnieuw een chat met dezelfde persoon beginnen, terwijl de vorige gespreksstof al was verdwenen. Ook verdwenen de vorige berichten al een keer uit beeld terwijl we typten en crashte de app al eens. Er moet nog duidelijk veel gebeuren aan Verbs op de iPad. Een link openen vanuit een gesprek gebeurt fraai intern en werkt wel goed.

Goede alternatieven voor Verbs IM die we eerder bespraken op iPadclub zijn onder andere IM+ Lite en Fring. Onbesproken is de app Imo.im, waarmee je ook met je MSN-account kan chatten. De drie apps zien er niet beter uit dan Verbs, maar bieden meer mogelijkheden en zijn bovendien gratis te downloaden.

Downloaden: Verbs IM (€0,79, tijdelijke prijs)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 oktober 2011, 16:59
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen chatten, installer, instant messaging, messenger, windows

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.