Infini-Dev blaast ook Installer 4.0 nieuw leven in (jailbreak)

Het team van Infini-Dev heeft Installer 4.0 voor iOS 4.3.x beschikbaar gesteld, voor gebruikers die herinneringen op willen halen aan de originele package installer.

InstallerNa recent de alternatieve package installer Icy nieuw leven in te hebben geblazen, heeft Infini-Dev nu ook Installer 4.0 voor iOS 4.3.x beschikbaar gesteld. Installer was dé package installer voor iPhones met een jailbreak, totdat Cydia deze rol overnam. Met de komst van iOS 3.0 stopte het team van RipDev in juni 2009 de verdere ontwikkeling aan Installer 4.0. Het is niet mogelijk om Installer 4.0 te gebruiken met de repositories die je normaliter voor Cydia gebruikt, maar de repository van RipDev zelf is (vermoedelijk tijdelijk) wel weer online.

Onder de motorkap verschillen Installer 4.0 enerzijds en Cydia en Icy anderzijds van elkaar wat betreft het gebruik van het Debian Package Management System (DPKG), vandaar dat het niet mogelijk is om met Installer 4.0 de gebruikelijke repositories te benaderen. Naar aanleiding van het uitbrengen van Installer 4.0 voor iOS 4.3.x heeft RipDev wel de eigen repository weer online gezet, die standaard in Installer 4.0 aanwezig is. Het gebruik van Installer 4.0 is dan ook met name interessant voor gebruikers die weer eens herinneringen op willen halen aan het gebruik van de originele package installer of software die RipDev beschikbaar stelde via hun repository. Meer informatie over het gebruik van Installer kun je terecht bij het artikel Installer voor beginners: jailbreak, repo’s en meer.

Installer 4.0 voor iOS 4.3.x is te downloaden via de repository van iSpazio: repo.ispazio.net

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 mei 2011, 10:58
Categorie Jailbreak
Onderwerpen installer, jailbreak, ripdev

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.