i-Close: afdekdopje voor de iPhone-headsetaansluiting

i-Close heeft een al bestaand idee, een afdekdopje voor de headsetaansluiting op je iPhone, omgezet in een commercieel product. Voor 3 euro koop je een plastic afdekdop, die voorkomt dat er vocht en vuil in je headsetopening komt.

i-CloseiPhoneclub-bezoeker Bomans had al eens een oplossing bedacht voor een knagend iPhone-probleem: vuil dat in de opening van je headset kan terechtkomen. Met een afdekdopje, gemaakt van een stuk podloodgum, kun je voorkomen dat de audiokwaliteit afneemt door vuilophoping. Een commercieel bedrijf ziet nu ook wel wat in de afdekdopjes: het Duitse bedrijf i-Close (met streepje) heeft een plastic nippeltje gemaakt, die je voor 3 euro kunt kopen.

Dit afdekdopje heeft als bijkomend voordeel dat je de iPhone ook in (lichte) regen kunt gebruiken. Het dekt namelijk de vloeistof-verklikker in de headsetopening af, waarmee Apple kan detecteren of een kapotte iPhone nat is geweest. Deze verklikker verandert onherstelbaar van kleur zodra deze in contact met vocht is geweest. De tweede bescherming die de i-Close (en een zelfgemaakt dopje) biedt, is bescherming tegen de al eerder genoemde stofjes en vuil. Een nadeel heeft de i-Close echter wel: je kunt er maar beter een stuk of drie bestellen want de kans dat je zo’n dopje kwijtraakt is relatief groot. En dan begint de bescherming toch weer behoorlijk prijzig te worden.

De website van i-Close is nogal minimalistisch: de dopjes kosten 2,99 per stuk plus 1 euro verzendkosten binnen Duitsland. Je zult zelf via het contactmailadres (info at i-close.de) even moeten informeren wat verzending naar andere landen kost.

Te koop via: i-Close
Via: iPhone-ticker.de

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 mei 2008, 15:15
Categorie Accessoires
Onderwerpen headset, oordopjes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.