HoPiKo is een hele week gratis te downloaden voor iOS.

HoPiKo is Apple’s gratis App van de Week

Apple heeft HoPiKo uitgekozen als gratis App van de Week. In deze stijlvolle retrogame neem je het op tegen een kwaadaardig computervirus, in een uitdagende mix tussen actie en puzzelen.

HoPiKo is Apple's gratis App van de Week

Als je graag een spelletje speelt op je iPhone of een spelcomputer, dan is het hoog tijd om je in te zetten voor de wereld van videogames. Een virus is hard op weg om games voor eens en altijd te vernietigen, maar gelukkig kan jij het tij nog keren als HoPiKo. Deze flitsende actieplatformer is deze week helemaal gratis te downloaden als Apple’s gratis App van de Week.

Zodra je HoPiKo (link) opstart, weet je meteen om wat voor game het gaat. Twee mannetjes zitten vrolijk op hun NES-spelcomputer te spelen, totdat een kwaadaardig virus roet in het eten gooit. Kleine pixeltraantjes biggelen over de wangen van de figuurtjes, totdat jij als HoPiKo de strijd aangaat met Nanobyte virus.

HoPiKo mixt actie met puzzelen

Dit doe je in meer dan honderd handgemaakte levels, waarin het spel een brug slaat tussen klassieke actiegames en een puzzelspel. Het is namelijk aan jou om HoPiKo in ieder level een rake klap uit te laten delen aan het virus. Om dit te doen zul je het poppetje de goeie kant op moeten schieten, en laten stuiteren tussen verschillende platformen.

HoPiKo is een week lang gratis te downloaden.

Zoals je wel vaker ziet bij dit soort spellen, neemt de moeilijkheidsgraad van HoPiKo gestaag toe, met steeds meer obstakels die jou in de weg staan. Gelukkig maar dat er een uitgebreide tutorial aanwezig is die je stap voor stap uitlegt hoe alles in elkaar zit.

HoPiKo heeft een toffe soundtrack

We raden het aan om HoPiKo met een koptelefoon te spelen, want de chiptune-soundtrack past perfect bij het grafische stijltje van deze game. Daarnaast zit je binnen een paar seconden middenin een level, wat het spel bij uitstek geschikt maakt voor korte speelsessies.

Iedere week benoemt Apple een app tot gratis App van de Week, zodat je hem zeven dagen lang voor nop uit de App Store kunt plukken. Een leuke aanbieding, want normaal gesproken ben je €1,99 kwijt aan deze uitdagende game.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 februari 2016, 10:30
Categorie Apps
Onderwerpen app van de week, games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.