Hive Dock: geluidsversterking en groter beeld op de iPhone

De Hive Dock is een nieuw project op Kickstarter. Deze iPhone-dock versterkt het geluid en vergroot het beeld van de iPhone. Volgens de bedenkers kan het zelfs een laptop vervangen.

hive dock filmDe Hive Dock is een nieuw project op Kickstarter, de site waar iedereen geld kan inzamelen om een briljant idee te realiseren. De twee sterke punten van deze case: hij versterkt het geluid van de iPhone en vergroot het scherm tweemaal. Stroom komt er niet aan te pas, want de Hive Dock is een akoestische versterker die er dankzij een speciale constructie voor zorgt dat het geluid wordt door een speciale kamer wordt gestuurd. Bij dergelijke versterkers is sprake van maar een paar decibel verschil, maar voor het menselijk oor is het verschil meteen hoorbaar.

hive dockOp 10 centimeter afstand van het scherm is een Fresnel-lens aangebracht, die de inhoud van het scherm tweemaal vergroot. Voor mensen die moeite hebben om het scherm te lezen is het wellicht dé uitkomst maar we vragen ons af of het gaat lukken om 150.000 dollar bijeen te sprokkelen om dit project te realiseren. Er zijn al regelmatig Kickstarter-projecten mislukt, waarvoor maar 20.000 dollar nodig was om de eerste productieronde te starten. Tijdens de CES werd de Hives Dock voor het eerst getoond en kreeg volgens eigen zeggen enorm veel positieve feedback. De bedenkers verwachten dat de iPhone in combinatie met de Hive Dock en een Bluetooth muis een echte laptopvervanger en zelfs een iPad-killer wordt.

Geloof je in het project, dan kun je minimaal $45 doneren om je achter het project te scharen. Je plaatst dan meteen een preorder voor de Hive Dock, die je na verloop van tijd krijgt toegestuurd. De bedenkers hebben nog tot 15 juni de tijd om het geld voor de eerste productiebatch te verzamelen.

Versterkers voor de iPhone zijn wel vaker verschenen, zoals de Amplitude iRig (met stroom) of de Phonofone III (zonder stroom).

Meer info: Kickstarter

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 mei 2011, 9:38
Categorie Accessoires
Onderwerpen dock, versterker

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.