WWDC-maandag in cijfers: bijna 180.000 bezoekers op één dag

Afgelopen maandag heeft iPhoneclub samen met One More Thing verslag gedaan van de WWDC-keynote. Bijna 180.000 mensen keken en lazen mee met het live-verslag.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

omtAfgelopen maandag heeft iPhoneclub samen met One More Thing verslag gedaan van de WWDC keynote van Phil Schiller in beeld, tekst en geluid. De meer dan drie uur durende live-uitzending is bekeken door 18.000 mensen. Op het hoogtepunt keken er 11.000 mensen gelijktijdig. Dankzij de fantastische service van Ustream ging dit nagenoeg zonder problemen.

De bijna 1.300 abonnees op de SMS-dienst hebben gezamenlijk 11.646 SMS’jes ontvangen en er zijn tijdens de uitzending 2.425 e-mailtjes ontvangen in Studio Statensingel.

Het tekstverslag (liveblog) is live gelezen door bijna 37.000 mensen en in de herhaling hebben inmiddels meer dan 6.500 mensen het keynote-nieuws nagelezen. One More Thing en iPhoneclub samen mochten op maandag bijna 180.000 bezoekers verwelkomen (inclusief de bezoekers die langskwamen om die dag het gewone nieuws te lezen).

Tijdens de uitzending werd tweemaal een prijsvraag georganiseerd. De tweede prijsvraag (hoeveel e-mailtjes heeft Studio Statensingel ontvangen tussen 19.00 en 21.00 uur?) is gewonnen door Simon Devos uit Langemark-Poelkapelle in België. Met 1.207 ontvangen e-mailtjes zat hij slechts 6 mailtjes van het werkelijke aantal van 1.213 mailtjes af. Hij wint net als Ruben uit Heesselt een Podbrix Steve Jobs-pop. Heren, gefeliciteerd!

De live-uitzending (en natuurlijk de aankondigingen in de keynote) is genoeg reden voor de redactie van Tros Radio Online om One More Thing te vragen langs te komen in de studio. Zaterdag 13 juni om 17.15 uur is het interview te beluisteren op Radio 1. Mis het niet! Mis je de uitzending wel, dan kun je via iTunes de uitzending achteraf ook als podcast beluisteren.

Tros radio online

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 november 2009, 23:58
Categorieën Apple, Round-up
Onderwerpen keynote, radio, tros, wwdc 2014 uitgelicht

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.