Here-earbuds

Met de Here-oortjes ben jij de dj van het omgevingsgeluid

Krijsende kinderen, luide vliegtuigmotoren en kletsende collega's zijn geen irritatie meer met de oordopjes van Here, waarmee je specifieke geluiden volledig wegfiltert.

Here-earbudsProbeer het maar eens: een boek lezen in een voortdenderende trein met een huilende baby naast je. Een setje oordopjes van Here maakt dit een stuk gemakkelijker, omdat je met een druk op de knop zowel het krijsende kind als de trein kunt ‘muten’.

Gewapend met twee Here Buds en een iPhone-app verander jij in de dj van je omgevingsgeluid, Je kiest zelf wat je hoort en op welk volume. Zo kun je ongewenst geluid buitensluiten, zodat je volledig kunt focussen op de audio die je wel wilt horen.

Geen vervanger van je koptelefoon

Here is dan ook geen vervanger voor je koptelefoon of Bluetooth-headset. Die zijn immers bedoeld om naar muziek en andere vormen van opgenomen audio te luisteren. De Here is voor het geluid om je heen, op dat moment.

Here-Active-Listening

Here-iPhone-appDit komt in verschillende situaties van pas. Tijdens een concert waarbij het geluid niet naar wens afgesteld staat bijvoorbeeld, kun je de bas een boost geven. Tijdens een vliegreis sluit je de ronkende motor buiten en terwijl je aan het werk bent kun je die kletsende collega’s het zwijgen opleggen.

Zo werkt het: verschillende algoritmes in de Here oortjes richten zich op specifieke geluidsfrequenties, die noise cancellation toepassen om tegengeluid te bieden. Alle geluidsgolven worden op deze manier opgevangen en na deze verwerkt te hebben wordt het gefilterde geluid voor jouw instellingen afgespeeld. Een setje Here-oortjes gaat zes uur mee op een acculading. Ze zijn op te laden in een draagbare case die een capaciteit van twee volle oplaadbeurten heeft.

Tijdens dit filterproces treedt volgens het Here-team geen hoorbare vertraging op, omdat dit verwerken en afspelen van geluid in minder dan 30 microseconden gebeurt.

Kickstarterproject

De originele oortjes bevinden zich nu nog in de Kickstarterfase, waarmee een bedrag van 250.000 dollar opgehaald moet worden. De eerste exemplaren worden alleen in de Verenigde Staten verzonden, en zijn te bestellen voor $179. Uiteindelijk komt de prijs op $249 te liggen voor een setje Here oortjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 juni 2015, 21:46
Categorie Accessoires
Onderwerpen kickstarter, oordopjes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.