Harry Potter schiet iPhone voorbij in buzz-index

De iPhone buzz index laat zien dat Harry Potter inmiddels populairder is dan de iPhone. Tenminste, als het om de hoeveelheid gepubliceerde artikelen gaat.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iPhonebuzzHet nieuwe Harry Potter-boek (HP7 voor insiders) heeft inmiddels de iPhone ingehaald in de buzz-index. Het aantal artikelen over de iPhone steeg afgelopen dinsdag naar 18.728, maar diezelfde dag werden er 22.164 artikelen over Harry Potter gepubliceerd.
Voor kopers is er goed nieuws: alle 164 Apple Stores die open zijn, hebben op dit moment de iPhone op voorraad. De resterende 4 winkels zijn bezig met een renovatie. Gaat het eigenlijk wel goed met de iPhone, nu er zoveel voorraad is? Als je de cijfers van AT&T mag geloven is er inderdaad een probleem, maar Apple’s CFO Peter Oppenheimer zei in een interview, vlak na het bekendmaken van de financiële resultaten dat er in de eerste 30 uur zo’n 270.000 iPhones zijn verkocht. In het eerste weekend zijn meer iPhones verkocht dan elke andere mobiele telefoon in een maand. In het vierde kwartaal zullen er 1 miljoen iPhones over de toonbank zijn gegaan. Ter vergelijking: Apple deed er bijna twee jaar over om een miljoen iPods te verkopen. Doemdenken heeft dus geen zin.

En wat de buzz rond Harry Potter betreft: over een maandje of twee schrijft niemand er meer over.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 februari 2013, 14:07
Categorie Achtergrond
Onderwerp harry potter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.