iPhone nu compleet open voor software van derden

Het blijkt mogelijk om de webserver-software Apache, de scripttaal Python en de tekstverwerker Vim op de iPhone te draaien. Daarmee blijkt de telefoon compleet open voor software van derden.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Na de Hello World-applicatie blijkt het besturingssysteem van de iPhone nu volledig gekraakt. Het blijkt mogelijk om op de iPhone een webserver (Apache) te draaien en om de scripttaal Python te gebruiken.


iPhone parallels

Hackers van de website OSX86.hu werken hard om elk onderdeel van de iPhone te kraken. De activatie was al eerder gekraakt, daarna volgde Hello World en nu is er een versie van de Apache-webserver beschikbaar, die op de ARM-processor draait. De iPhone gebruiken als webserver lijkt wat vergezocht… maar de scripttaal Python, de teksteditor Vim en diverse andere open sourceprogramma’s blijken ook te werken.

Ook op een ander punt is vooruitgang geboekt: het is gelukt om software te installeren, waardoor de iPhone als modem voor een laptop gebruikt kan worden. Je kunt dan via het EDGE-netwerk tergend langzaam internetten op je laptop.

Via: Gizmodo

Informatie

Laatst bijgewerkt
22 juli 2014 om 21:36
Onderwerp
Categorie
iDevices

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.