Hands-on iPhone 5s en iPhone 5c: dit zeggen andere media

Hands-on van de iPhone 5s en iPhone 5c; een compilatie van alle hands-on ervaringen met de nieuwe iPhones.
Richard Borgman - · Laatst bijgewerkt:

hands on iphone 5cNa de aankondiging van de iPhone 5c en iPhone 5c konden verschillende journalisten uit de wereld aan de slag met de nieuwe telefoons. Normaal gesproken worden websites die exclusief over Apple-producten of iPhone berichten niet snel uitgenodigd op zo’n evenement. Het zijn dan ook vooral websites die schrijven over meerdere onderwerpen die de nieuwe toestellen van dichtbij mochten zien en mochten aanraken. We zetten de bevindingen van onze collega’s op een rij.

Lees onze uitgebreide iPhone 5s review met meer informatie over de zin en onzin van Touch ID, de vernieuwde camera en ervaringen met de 64-bits processor.

Bevindingen over de iPhone 5s

The Verge was op het evenement aanwezig en ging met de iPhone 5s aan de slag. Er wordt opgemerkt dat de iPhone 5S visueel – afgezien van de nieuwe kleuren – niet zo veel verschilt van zijn voorganger. Alleen aan de ring om de homeknop en de iets grotere flitser zie je het verschil. In hun bevindingen werden vingerafdrukken steeds goed gescand. De redactie vond het moeilijk om tijdens de korte hands-on de snelheid van de iPhone 5S en de flitser goed te testen.

The Verge over het testen van de camera en de flitser:

We couldn’t really give the new camera, nor its improved dual-LED flash, a test under tough conditions — Apple actually lights its hands-on areas so you can see the products.

Engadget had ook de gelegenheid voor een hands-on met de iPhone 5s. Vooral Touch ID viel op door zijn gebruiksgemak. De vingerafdrukscanner kan vijf vingerafdrukken onthouden voor ontgrendelen van je iPhone en aankopen doen in de App Store. Het systeem werkte voor Engadget zonder problemen na de installatie te zijn doorlopen.

Engadget over Touch ID:

All we had to do was place our finger on the button to unlock the screen.

TechCrunch komt met een handige lijst van bevindingen over de iPhone 5s en 5c. Ook deze website is onder de indruk van de vingerafdrukscanner van de iPhone 5s. De Touch ID werkt volgens hen “almost shockingly well”. Het herkennen van twee vingerafdrukken verliep zonder enige problemen.

TechCrunch is ook onder de indruk van de nieuwe camerafunctie van de iPhone 5s:

The new slo-mo feature works REALLY well.

Nu.nl kon ook met de nieuwe iPhone 5s aan de slag. Touch ID lijkt volgens de site vloeiend te verlopen. Je kunt er zoals besproken ook iTunes-aankopen mee doen, maar deze functie blijkt standaard uitgeschakeld.

Nu.nl over het gemak van de vingerafdrukscanner:

Een vingerafduk instellen is in ongeveer een minuut gedaan.

Tweakers mocht zelf niet met Touch ID werken, maar kreeg wel een uitgebreide demonstratie en was onder de indruk.

Touch ID is zo’n feature waarvan je denkt ‘waarom heeft iemand dat niet eerder bedacht?’, want als je het eenmaal in werking hebt gezien is het meteen vanzelfsprekend. Het is veel sneller dan eerst het scherm aanzetten, dan een swipe te doen en vervolgens je pincode in te toetsen.

Lees onze duidelijke iPhone 5c review met meer informatie over bouwkwaliteit, technische specificaties en functionaliteit.

Bevindingen over de iPhone 5c

Engadget merkte tijdens een hands-on met de iPhone 5C op dat de speakers van de iPhone 5, links en rechts van de Lightning-aansluiting, zijn vervangen door vier speakergaten rechts naast de aansluiting. De iPhone 5c blijkt ondanks de glossy afwerking ook niet snel smoezelig te worden van alle handen die aan het apparaat zaten.

Engadget over de iPhone 5c:

It sufficiently handled the greasy fingerprints of a couple hundred journalists, so we doubt you need to be concerned about this phone looking dirty when it’s just you handling it.

De website heeft ook een hands-on video online geplaatst.

De goedkopere iPhone 5c voelde volgens TechCrunch zeker niet goedkoop. Over het ontwerp van de hoesjes waren ze niet erg enthousiast. Die zagen er volgens hen uit als de bekende Crocs-sandalen. Ook is het logo niet goed te zien en is er “Hon” in plaats van “iPhone” op de achterkant te lezen.

Cnet noemt zijn bevindingen meteen een ‘review’, al lijkt dat wat overdreven. De iPhone 5c ligt volgens de technologiewebsite lekker in de hand en voelt mede door de behuizing en de fraaie afwerking prettig aan. De ronde hoeken doen denken aan de oudere iPhone-modellen, al is de achterkant gewoon vlak en niet gebogen zoals de iPhone 3GS. De bevindingen over de iPhone 5s zijn van algemener aard en doen ondanks de titel niet vermoeden dat ze echt met de telefoon aan de slag konden gaan.

Cnet hands-on

Nieuwssite Nu.nl vindt dat het plastic van de iPhone 5c glad aanvoelt, maar wel lekker in de hand ligt. De behuizing blijkt uit één stuk vervaardigd en de knoppen zijn stevig.

Het plastic is erg hard en voelt een stuk valbestendiger dan het fragiele glas van de iPhone 5 en iPhone 5s.

Tweakers is verdeeld over de behuizing van de iPhone 5c:

Hoewel hij maar een paar millimeter groter is dan de iPhone 5 en iPhone 5s, voelt de 5c vanwege de rondere afwerking net even anders aan. Ergonomisch gezien geven we de voorkeur aan de ronde vormen van de iPhone 5c, maar het polycarbonaat voelt aan de andere kant veel goedkoper aan dan het metaal van de iPhone 5 en iPhone 5s.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 oktober 2013, 15:20
Categorieën Apple, iDevices
Onderwerpen iPhone 5c, iPhone 5s

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.