Reuters: ‘Grotere en goedkopere iPhones op komst’

Apple werkt aan nieuwe iPhones met grotere schermen en nieuwe kleuren, volgens een bron van Reuters.
Richard Borgman - · Laatst bijgewerkt:

inch-budget-iphone-rood-bovenkant-onderkant1Apple gaat zijn aanbod verbreden, beweren bronnen van Reuters. Het bedrijf zou werken aan iPhones van verschillende formaten en kleuren, met schermformaten van 4,7 en 5,7 inch. Ook worden de nieuwe smartphones in allerlei kleuren op de markt gebracht, beweert Reuters. Deze beslissing zou volgens bronnen vooral zijn genomen om het brede aanbod van Samsung te kunnen bijbenen. Helemaal nieuw zijn de geruchten over een budget-iPhone niet: Apple zou intern al bezig zijn met het testen van een budget-iPhone in meerdere kleuren.

Ook verschenen er gelekte foto’s en diverse mock-ups van de budget-iPhone, waaronder renderings die we zelf lieten maken door Martin Hajek.

De introductie van de nieuwe grotere modellen zou gepland staan voor 2014. De schermfabrikanten zouden zijn benaderd om de grotere schermen te gaan leveren, al blijkt uit bewoordingen van de fabrikanten duidelijk dat Apple vaak op het laatste moment nog wijzigingen kan aanbrengen in de specificaties van de te vervaardigen apparaten. Met deze stap zouden ook goedkopere iPhones tot de mogelijkheden behoren.

Update: de Japanse site Macotakara meldt bovendien dat Apple bij de budget-iPhones zal kiezen voor dezelfde kleuren als de Bumper-cases die ze ooit voor de iPhone 4 uitbrachten. De kleur groen ontbreekt echter en het is onduidelijk of er ook een (PRODUCT)RED-variant uitkomt.

budget-iphone-kleuren

Apple heeft (uiteraard) nog niet gereageerd op de geruchten. Hoewel een bepaalde groep gebruikers graag zou zien dat Apple een breder aanbod aan smartphones uitbrengt, zijn we van Apple gewend dat ze zich focussen op een beperkt aantal toestellen. Tijdens interviews en kwartaalcijferbesprekingen benadrukte Tim Cook meermaals dat Apple de beste kwaliteit telefoons wil maken, niet zoveel mogelijk. Ook zei Cook dat Apple niet puur om het winnen van marktaandeel een goedkopere iPhone gaat uitbrengen.

Maar het succes van concurrent Samsung kan Apple ook niet zijn ontgaan. De strategie van Samsung om zoveel mogelijk toestellen op de markt te brengen en de keuze bij de eindgebruiker neer te leggen heeft het Zuid-Koreaanse bedrijf al veel succes in de zin van marktaandeel opgeleverd. Toch is het onwaarschijnlijk dat Apple voor dezelfde strategie gaat kiezen. Wat we wel hebben gemerkt is dat Apple niet koste wat kost vasthoudt aan eerdere beweringen. Ondanks de uitlatingen van Steve Jobs dat het oorspronkelijk schermformaat van de iPhone de perfecte grootte was, werd de iPhone 5 toch uitgevoerd met een groter scherm.

Dit jaar zal Apple waarschijnlijk de iPhone 5S uitbrengen, met hetzelfde schermformaat als de iPhone 5. Volgens de bronnen van Reuters komt naast de iPhone 5S ook een goedkoper model uit, dat verkrijgbaar wordt in vijf of zes kleuren. Het goedkopere model wordt uitgevoerd in plastic en zal duidelijk een optie worden voor consumenten die iets minder geld willen uitgeven aan een smartphone. Ook kan het goedkopere model gericht zijn op de ontwikkelingslanden, waar mensen minder geld te besteden hebben.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 juni 2013, 13:23
Categorie iDevices
Onderwerp budget iphone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.