Grote stijging verscheepte iPhones in eerste kwartaal 2010

Een onderzoek van IDC toont aan dat de verkoop van de iPhone gestegen is met 131,6 procent. Daarnaast is de totale smartphoneverkoop gestegen met 57 procent, waardoor nu een op de vijf telefoons in de markt een smartphone is.

Stijgende verkoop iPhonesOnderzoeksbedrijf IDC heeft een nieuw onderzoek naar buiten gebracht waarin zij kijkt naar de verkoop van alle mobiele telefoons in het eerste kwartaal van 2010. Hieruit blijkt dat het aantal verscheepte iPhones gestegen is met ruim 130 procent en de BlackBerry langzaam het nakijken heeft.

Volgens het onderzoek eisen vijf fabrikanten het grootste gedeelte van de verkoop op. Nokia, Research in Motion (producent van BlackBerry), Apple, HTC en Motorola zijn samen goed voor 79,4 procent van alle mobiele telefoons die verscheept worden. In het eerste kwartaal van 2010 heeft Apple hierin een aandeel van 16,1 procent, ten opzichte van 10,9 procent een kwartaal eerder. Hierdoor stijgt de verkoop van Apple met maar liefst 131,6 procent. Door deze stijging komt ze langzaam dichter in de buurt van RIM en Nokia, die hun verkopen respectievelijk zagen stijgen met 45,2 en 56,9 procent.

Afgelopen maand heeft Apple COO Tim Cook aangegeven erg blij te zijn met de verkoopgroei. In Azië is de verkoop met maar liefst 474 procent gegroeid, in Japan met 183 procent en in Europa met 133 procent. In absolute aantallen groeide de verkoop van 3,8 miljoen naar 8,8 miljoen.

De totale markt voor smartphones groeide ook, met 57 procent, en bedraagt nu 54,7 miljoen stuks. Dat betekent dat een op de vijf telefoons momenteel een smartphone is, aldus IDC.

Verkoop smartphones Q1 2010

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 mei 2010, 18:47
Categorieën Apple, Round-up
Onderwerpen onderzoek, smartphone, verkopen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.