Greenpois0n jailbreak voor iOS 4.2.1 nu ook voor Windows (jailbreak)

Het Chronic Dev Team heeft een Windowsversie uitgebracht van de jailbreaktool greenpois0n, waarmee de iPhone, iPod touch en iPad te op iOS 4.2.1 te jailbreaken zijn.
Paul Pols - · Laatst bijgewerkt:

Greenpois0n RC5 voor WindowsHet Chronic Dev Team heeft een Windows-versie uitgebracht van de jailbreaktool greenpois0n, waarmee de iPhone 3GS (zowel met de oude als de nieuwe bootrom), iPhone 4, 2e tot en met de 4e generatie iPod touch en de iPad op iOS 4.2.1 te jailbreaken zijn. Op vrijdag werd ook al een versie voor Mac OS X van greenpois0n RC5 uitgebracht. In de Windows-versie zou, net als in greenpois0n RC5-v2, het probleem opgelost moeten zijn waarbij de jailbreak blijft hangen bij Greenpois0n initialized. In dit artikel kun je meer lezen over greenpois0n RC5 en vind je een stappenplan voor het uitvoeren van de jailbreak.

Informatie over greenpois0n RC5

greenpois0n rc5De jailbreaktool voert geen hacktivatie uit en je zult een iPhone dus eerst via iTunes moeten activeren. Volgens p0sixninja kun je greenpois0n het beste op een schone firmware van iOS 4.2.1 installeren, maar volgens MuscleNerd kun je greenpois0n RC5 ook zonder te herstellen gebruiken als je op dit moment een tethered jailbreak via redsn0w hebt. Als Cydia niet verschijnt na het gebruik van greenpois0n, zou deze alsnog moeten verschijnen als je het toestel opnieuw opstart. Mocht dat nog steeds geen oplossing bieden, dan kun je voor of na het uitvoeren van greenpois0n redsn0w gebruiken om Cydia te installeren. Het is in dat geval van belang dat je de Monte-optie in redsn0w uitschakelt.

Vergeet uiteraard niet om voor de zekerheid je SHSH-blobs op te slaan, alhoewel deze niet noodzakelijk zijn voor het uitvoeren van deze jailbreak. Door deze SHSH-blobs op te slaan kun je zeker stellen dat je ook in de toekomst nog zult kunnen herstellen met iOS 4.2.1 en dus ook gebruik zult kunnen maken van de untethered jailbreak greenpois0n.

Jailbreaken met greenpois0n RC5

  1. Verbind je toestel via USB met de PC.
  2. Sluit iTunes af als deze automatisch op wordt gestart.
  3. Download greenpois0n van greenpois0n.com.
  4. Klik op de knop Jailbreak en volg de instructies op het scherm. Meer specifiek zul je gevraagd worden om eerst de Power-knop in te drukken, vervolgens ook de Home-knop in te drukken en tot slot alleen de Power-knop los te laten.
  5. Je toestel zal opnieuw op worden gestart en de jailbreak zal daarbij worden uitgevoerd, je kunt dit proces dankzij de verbose modus volgen.
  6. Je toestel zal vervolgens nogmaals opnieuw opstarten (zonder verbose modus).
  7. Je toestel is nu gejailbreakt. Je kunt op het toestel de Loader-applicatie selecteren (een nieuw icoontje op je SpringBoard) en vervolgens Cydia installeren.
Je kunt greenpois0n RC5 downloaden op de officiële website greenpois0n.com en via deze directe link . Meer informatie kun je vinden in het bijbehorende readme-bestand.
Een vriendelijk verzoek om supportvragen in het jailbreakforum te plaatsen. Door de beperkte mogelijkheden van de reacties bij nieuwsartikelen en het feit dat er meer kundige gebruikers op het forum actief zijn, is de kans dat je hier wordt geholpen uiterst miniem. We behouden het recht de reacties te sluiten als de reacties verzanden in een supportdiscussie. Voor directe hulp van de hackers achter greenpois0n kun je terecht op JailbreakQA.com.
Let op dat je deze jailbreak NIET gebruikt als je van een unlock afhankelijk bent! Door de update naar iOS 4.2.1 word je baseband (modemfirmware) ook bijgewerkt naar de meest recente versie die momenteel nog niet te unlocken is! De 2e generatie Apple TV zal pas met greenpois0n RC6 te jailbreaken zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

75 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.