Greenpeace gaat protesteren bij Britse iPhone-lancering

Greenpeace is van plan de Britse lancering van de iPhone te verstoren met een protestactie. De actie is gericht tegen het gebruik van giftige stoffen in de iPhone.

Greenpeace protest tegen iPhoneGreenpeace is van plan om de lancering van de Britse iPhone te verstoren met een protestactie. Het protest is uiteraard gericht tegen het gebruik van giftige stoffen in de iPhone. Volgens Greenpeace blijkt uit testen die door een Brits laboratorium zijn uitgevoerd, dat er PVC’s en brominehoudende vlamvertragers aanwezig zijn. Die blijven weliswaar binnen de wettelijke normen, maar volgens Greenpeace was het gebruik ervan niet nodig geweest.

In Nederland heeft Greenpeace ook wel eens geprotesteerd: vorig jaar deelden ze groene appeltjes bij het hoofdkantoor van Apple Nederland uit, om duidelijk te maken dat de productiemethoden van Apple best wat groener kunnen worden. Zeina Alhajj, campagne-coordinator van Greenpeace, vertelde EE Times: “De iPhone is een uniek product maar voor ons is het een gemiste kans voor Apple dat ze innovatie niet hebben gecombineerd met groene prestaties. Als Apple daadwerkelijk de telefoon opnieuw wil uitvinden, moeten ze dat zonder de schadelijke stoffen en materialen doen.” En dat geldt trouwens niet alleen voor het toestel zelf: ook in de meegeleverde headset blijken foute materialen te zijn gebruikt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 november 2007, 16:04
Categorie Round-up
Onderwerpen greenpeace, protest

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.