Protest4-app voor activisten groeit met 50.000 gebruikers

Protest4 is een app gericht op activisten. Via de app kunnen actievoerders met elkaar in contact komen en elkaar uitnodigen. De app groeide in korte tijd met 50.000 gebruikers.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

protest4 changeMet de Arabische Lente en Occupy-bijeenkomsten over de hele wereld is het eigenlijk geen wonder dat de app van Protest4 snel groeit. In 17 dagen tijd sloten zich 50.000 gebruikers aan bij de app, afkomstig uit bijna 150 landen. Vooral Pakistan, Egypte en Indonesië zijn populair. Protest4 is een app waarmee activisten over de hele wereld met elkaar in contact kunnen komen en acties op touw kunnen zetten. Zo kwamen in Italië duizend mensen in actie om Berlusconi op te laten stappen.

In West-Papoea klommen 800 mensen op de virtuele barricades om afscheiding van Indonesië te eisen. En in Egypte deden tweeduizend mensen mee aan een online campagne om blogger en activist Alaa Abd El-Fattah vrij te laten. In Pakistan zijn de aantallen nog groter: 15.000 Imran Khan-aanhangers gebruikten daar de app. Wie geen iPhone of Android-toestel heeft, kan trouwens ook via een webinterface zijn steun betuigen of meedoen aan discussies. Protest4 is niet over de hele linie een succesverhaal. De beweging trok ook tegenstanders en rotzooischoppers aan, waardoor de servers van Protest4 een paar uur uit de lucht waren. Het werd veroorzaakt door hackers die de app

Downloaden: Protest4 (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 augustus 2014, 11:11
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerp protest

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.