‘Android geen bedreiging voor de iPhone’

Volgens Google CEO Eric Schmidt kunnen de Apple iPhone en Android zonder problemen naast elkaar bestaan; de markt is groot genoeg. Maar Schmidt staat niet helemaal neutraal in deze kwestie: hij staat bij beide bedrijven op de loonlijst.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Android HTCTijdens een conference call met journalisten werden Google CEO Eric Schmidt en directeur mobiele platformen Andy Rubin overspoeld door vragen over de iPhone. Ze probeerden fanatiek om de focus te houden op Android, Google’s nieuwe mobiele telefoonplatform, maar konden er toch niet onderuit: er moest iets gezegd worden over de iPhone en Android. Eric Schmidt, die ook een bestuursfunctie bij Apple heeft, zat daarbij in een lastig parket.

Natuurlijk zei Schmidt dat volgens hem de markt groot genoeg is voor zowel de iPhone als Android en analisten zijn het daar deels mee eens. Zij denken dat Android aanvankelijk inderdaad weinig impact op de iPhone zal hebben. Het product van Apple heeft ook een andere insteek: Apple levert de hardware en software, die nauw met elkaar samenwerken.

Android daarentegen wordt ontwikkeld door een consortium van bedrijven en zal draaien op toestellen van verschillende fabrikanten. Het is de verwachting dat geen van hen dezelfde mate van integratie tot stand kan brengen. Uiteindelijk zullen Android-gebaseerde apparaten wel concurrentie voor de iPhone vormen, maar het is te vroeg om daarover te oordelen omdat er nog geen enkel toestel op de markt is, zegt Bill Hughes van In-Stat en demonstreert daarmee zijn gebrek aan marktinzicht. Met 30 topspelers die bij de Open Handset Alliance betrokken zijn moet Android wel een bedreiging vormen, voor elke aanbieder die niet bij de alliantie is aangesloten. Shiv Bakhshi, analist van IDC, denkt dat de iPhone iets heeft dat de Android-toestellen waarschijnlijk niet zullen hebben: “It has that cool factor“.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 4:48
Categorieën Apple, iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.