Britse iPhone-lancering levert 300 banen op

Volgens de website Scotsman zal de iPhone in Schotland 300 nieuwe banen opleveren: 100 extra verkoopmedewerkers en 200 extra mensen om het callcenter te bemannen.

DoedelzakDe lancering van de iPhone in het Verenigd Koninkrijk levert in Schotland meer dan 300 nieuwe banen op. O2 heeft 100 extra winkelmedewerkers in het hoge noorden aangenomen en is van plan nog eens 200 mensen aan te nemen in een speciaal iPhone-callcenter in Skypark, Glasgow. Ook in het Schotse Glasgow verwacht O2 enorme rijen: de winkel aan 135 Princes Street is één van de drie lokaties waar een launchparty plaatsvindt.

De keuze om de winkels pas om 18:02 uur te openen heeft ermee te maken dat Apple hoopt mensen die van hun werk naar huis gaan te verleiden om nog even langs de Apple Store te gaan. De winkels sluiten om 16:00 uur en gaan ruim twee uur later weer open. Een reageerder op Scotsman verzucht dat er alweer Amerikaanse banen verloren gaan, maar dat is natuurlijk onzin: die winkelmedewerkers hadden hun werk moeilijk vanuit de VS kunnen doen. En waarom zou O2 een callcenter in VS openen om Britse klanten te helpen?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 november 2007, 15:45
Categorie iDevices
Onderwerpen banen, schotland

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.