N.O.V.A. 3 uitgekomen voor de iPhone: sci-fi shooter met multiplayer

Gameloft heeft vandaag N.O.V.A. 3 uitgebracht voor de iPhone, iPad en iPod touch. Deze sci-fi shooter bevat een verhaal en uitgebreide multiplayer-modus en doet denken aan Halo.

NOVA 3 iPhoneGameloft’s nieuwe shooter N.O.V.A. 3 is vanaf vandaag verkrijgbaar voor de iPhone, iPad en iPod touch. Spelers kruipen wederom in de huid van Kal, een soldaat in de toekomst die meevecht in een grootse oorlog tegen een alienras. Het spel bevat ook een uitgebreide multiplayer. De N.O.V.A-spellen werden in het verleden vaak met Halo voor de Xbox vergeleken, een andere populaire sci-fi shooter met een grote focus op zowel het verhaal als de meerspelermodus.

NOVA 3 iPhoneKal keert in N.O.V.A. 3 terug op aarde om zijn zijn strijd voort te zetten. Deze éénspeler-campagne doet erg denken aan vorige delen en Modern Combat, met een grote focus op acties, explosies en een grootschalige strijd waarin jij rondloopt. Gameloft belooft dat spelers tien levels moeten uitspelen om het verhaal tot een einde te brengen.

In de multiplayer-modus kunnen twaalf spelers het tegelijkertijd tegen elkaar opnemen. Verschillende spelmodi staan hierbij tot je beschikking: je kunt elkaar voor punten neerschieten in bijvoorbeeld Free-for-All, maar ook elkaars basissen veroveren bij Capture the Point. Meerdere spelers kunnen tegelijkertijd plaatsnemen in één voertuig, waardoor je beter met je vrienden kunt samenwerken.

Net als Modern Combat 3 ziet N.O.V.A. 3 er bovengemiddeld goed uit voor een iPhone-spel. Het spel maakt gebruik van real-time schaduwen en lichten om een realistisch ogende spelwereld op touw te zetten. Ragdoll physics zorgen ervoor dat vijanden op geloofwaardige manier neervallen.

Downloaden: N.O.V.A. 3 (€5,49)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 mei 2012, 9:47
Categorie Games
Onderwerp nova

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.