Google+ voor iOS kan straks op achtergrond foto’s uploaden

Google+ voor iOS krijgt binnenkort een update en kan dan foto's op de achtergrond uploaden. Ook kun je straks volledige backups maken.

google messengerVandaag is een groots Google-evenement gaande, waar we ook iOS-aankondigingen kunnen verwachten. Zo liet het bedrijf uit Mountain View weten dat ze iets achterliggen wat functionaliteit van de Google+ app voor iOS betreft. Op Android-apparaten werkte achtergrondsynchronisatie en het maken van volledige backups van je fotocollectie al, maar op iOS nog niet. Dat gaat veranderen: Google kondigde aan dat ze beide functies zullen inbouwen in de iOS-app, die op het moment van schrijven nog geen update heeft gekregen. “Binnenkort” is alles wat we kregen te horen.


Voorheen maakte de Google+ app voor iOS alleen backups naar de online servers van Google als de app werd geopend. Google maakte tijdens het evenement ook duidelijk dat ze meer moeite in fotografie gaan steken. Sterker nog: ze willen een revolutie in fotografie teweeg brengen dankzij de vele Google+ hulpmiddelen en diensten.

Dankzij de mogelijkheid om apps op de achtergrond te verversen in iOS 7 kan Apple de nieuwe functie vrij gemakkelijk inbouwen. De foto’s zullen in volledige grootte worden geüplaod. Al sinds Google+ werd aangekondigd, is er veel aandacht voor fotografie geweest. Vandaag kondigde Google’s Vic Gundotra nog meer functies aan om foto’s te organiseren, delen, op te slaan en te bewerken. Verder gaan ze bij het automatisch taggen van foto’s nog meer termen ondersteunen, zodat je met de zoekfuncties ook foto’s kunt terugvinden die je niet zelf hebt voorzien van een tag. Google’s technieken herkennen bijvoorbeeld wanneer er een Eiffeltoren op de foto staat en koppelen er dan automatisch de term ‘eiffel tower’ aan.

Een livestream van het evenement is hieronder te zien:

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Informatie

Laatst bijgewerkt
29 oktober 2013 om 19:00
Onderwerp
Categorie├źn
Apple, Apps

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.