ios-malware

Google VirusTotal verbetert scannen van Mac- en iOS-malware

Google VirusTotal.com scant nog beter naar malware voor iOS en Mac. VirusTotal wil nieuwe dreigingen voor iOS en OS X eerder ontdekken.

De kans dat je als iOS-gebruiker met een virus te maken krijgt, is niet zo groot. Maar wil je toch het zekere voor het onzekere nemen, dan heeft Google de oplossing voor je. Via de website VirusTotal.com kun je je apps uploaden en laten controleren op bekende gevaren. Het werkt zowel voor iOS als voor Mac-apps.

virustotal-website

VirusTotal.com bestond al voor het scannen van Windows exe-bestanden, Android APK’s, PDF’s en allerlei andere bestandsformaten. Je kunt er bijvoorbeeld ook stukken Javascript mee analyseren en iOS- en Mac-apps werden ook al een tijdje ondersteund. Twee weken geleden voegden ze stilletjes een nieuwe tool toe om iOS- en Mac-app nog beter te kunnen scannen. De tool verzamelt headerinformatie, bestandssegmenten, gedeelde bibliotheken, load commando’s en signature informatie. VirusTotal hoopt dat de nieuwe tool helpt bij het vinden van nieuwe dreigingen voor OS X en iOS.

Wat VirusTotal doet, is de binaire inhoud van een bestand analyseren, om te controleren of bekende antivirusbedrijven de gescande code als kwaadaardig karakteriseren. Dat scheelt dus weer het aanschaffen van een eigen antiviruspakket. VirusTotal, dat een dochterbedrijf van Google is, kondigde via een blogposting aan dat de nieuwe tool is toegevoegd. Voor het scannen van een iOS-bestand moet je de .ipa uploaden. Dat gebeurt dus per stuk; je kunt niet je hele iPhone laten scannen door de website te bezoeken via je iPhone-browser.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 december 2014, 19:00
Categorie Achtergrond
Onderwerpen malware, virus

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.