google-maps-icoon

Google Maps voor iOS toont meer info op de kaart

De Google Maps-app voor iPhone en iPad kreeg een update en toont meer detailinfo op de kaart, Google-evenementen en betere Explore-info.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

google maps sdk banner
Google heeft een update van de Google Maps-app voor iPhone en iPad uitgebracht. De vernieuwingen zijn vooral erop gericht dat je makkelijker door de zoekresultaten kunt navigeren en nieuwe plekken in de buurt ontdekt. Als je de zoekfunctie gebruikt en bijvoorbeeld aangeeft dat je een restaurant, winkel of bar wilt zoeken, dan krijg je nu de beschrijvingen meteen in beeld. De tekst wordt op de kaart zelf getoond, waardoor het zicht op de kaart wel enigszins wordt belemmerd.

iculture-zoeken-google-maps Ze bestaan uit een of twee regeltjes tekst waaruit je snel kunt afleiden of het is wat je zoekt. Enerzijds maken ze de kaart informatiever, maar tegelijk wordt het ook wat druk. Zoals je op de afbeelding ziet, nemen de Google Now-achtige kaartjes behoorlijk wat schermruimte in beslag. Voorheen zag je alleen het eerste zoekresultaat onderaan het scherm en door te swipen kreeg je de rest te zien. Dat is nu wel anders: je ziet er meteen drie tegelijk. Tap op het kaartje om de volledige kaart weer te zien, waarbij de zoekresultatenlijst verdwijnt in een smal balkje.

Ook al nemen de zoekresultaten veel ruimte in beslag, ze maken het wel een stuk makkelijker om snel resultaten te vinden en er naartoe te navigeren of bijvoorbeeld te bellen voor een reservering.

Voortaan is er nog iets veranderd: komende evenementen uit Gmail zie je op de kaart. De Explore-functie is bovendien beter afgestemd op je locatie en het tijdstip van de dag. Je krijgt ‘s avonds geen activiteiten te zien die alleen tijdens winkelopeningstijden te doen zijn. Explore is een soort lokale toeristengids, die je aanraadt wat er te doen is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 juli 2014, 17:27
Categorie Apps
Onderwerp google maps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.