google-maps-nachtmodus

Offline kaarten en drukte bekijken in Google Maps: zo werkt het

Google Maps voegt de mogelijkheid om kaarten offline op te slaan toe aan de iOS-versie. De mogelijkheid om kaarten zonder internetverbinding te bekijken komt langzaamaan voor iedereen beschikbaar. Ook nieuw is de weergave van openingstijden van verschillende locaties.
Benjamin Kuijten - · Laatst bijgewerkt:

Het navigeren door offline opgeslagen kaarten in Google Maps vindt nu ook zijn weg naar iOS. De functie werd eerder al beschikbaar gesteld voor de Android-versie van Google Maps, maar wordt nu ook uitgerold naar iOS. Ook laat Google Maps speciale openingstijden rond de feestdagen en drukte op een groot aantal locaties zien.

Offline navigeren met Google Maps: zo werkt het

Google Maps met Amsterdam.Het navigeren en locaties zoeken in offline kaarten voor Google Maps werd in november aangekondigd en kwam langzaamaan beschikbaar voor Android. Het offline opslaan van kaarten is heel eenvoudig:

  1. Zoek naar een stad of locatie waarvan je het gebied offline opgeslagen wil hebben.
  2. Onderin beeld verschijnt de geselecteerde stad. Tik deze aan en je krijgt in het volgende scherm drie opties te zien: opslaan, delen en downloaden.
  3. Kies de laatste optie en selecteer het juiste gebied dat je offline opgeslagen wil hebben.
  4. De geselecteerde omgeving wordt vervolgens gedownload en kan enkele honderd MB’s in beslag nemen. De offline kaart is vervolgens een maand beschikbaar en wordt daarna vanzelf verwijderd.

Bij het downloaden van de kaarten worden ook allerlei gegevens zoals locaties en contactdetails gedownload, waardoor je ook zonder internetverbinding locaties op kan zoeken. Ook gaat het alleen nog om navigeren met de auto. Op dit moment kan het dus zijn dat de optie voor navigeren en locaties zoeken in offline kaarten voor jou nog niet beschikbaar is, maar met de laatste update moet de functie snel voor iedereen met de iOS-versie te gebruiken zijn.

Drukte bij bezienswaardigheden bekijken in Google Maps

Google Maps toont drukte bij bezienswaardigheden.Ook nieuw in Google Maps is de mogelijkheid om te kijken hoe druk het is bij bepaalde bezienswaardigheden. Zoek bijvoorbeeld naar het Rijksmuseum, bekijk de gedetailleerde pagina door onderaan op de naam te tikken en je ziet wanneer de meeste bezoekers komen. Zo blijkt het Rijksmuseum vooral populair te zijn op dinsdag en kun je maar het beste vóór 12:00 uur komen. Ook houdt Google Maps nu rekening met speciale openingstijden rondom de kerst en andere feestdagen.

Beide functies komen langzaamaan voor iOS-gebruikers beschikbaar. Zorg er in ieder geval voor dat je de meest recente versie van Google Maps op je toestel hebt staan.

Revisiegeschiedenis:

  • 2015 - 15 december: Het gaat met deze nieuwe iOS-functie om navigeren door offline opgeslagen kaarten en het zoeken van locaties. Dit is in het artikel bijgewerkt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 december 2015, 15:10
Categorie Apps
Onderwerp google maps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.