google-maps-route-plannen-ov

Google Maps toont realtime OV-informatie in Nederland

Google Maps gaat live OV-informatie tonen in Google Maps en Google Now. Je kunt dan precies zien wanneer bus en tram aankomen, in heel Nederland.

google-maps-live-ovGoogle heeft vandaag aangekondigd dat er voor heel Nederland live OV-informatie in Google Maps beschikbaar komt. De aankondiging werd gedaan tijdens een persbijeenkomst van Google in de GVB-tramremise in Amsterdam. Met Google kun je momenteel al wel OV-routes opvragen, maar daarbij krijg je de standaard vertrektijden te zien (zie hieronder).

Met apps van derden (zoals de Openbaar Vervoer-app van Solid Links) kan dat veel nauwkeuriger: daarin zie je precies waar de bus of tram zich bevindt op het moment dat jij bij de halte staat. In Google Maps is het straks ook mogelijk om te achterhalen of je moet rennen of rustig naar de halte kunt lopen. Google heeft live-data van de vervoersbedrijven beschikbaar gekregen, zodat je in heel Nederland actuele OV-informatie hebt. Dus niet alleen in Amsterdam.

De realtime OV-informatie is vooral handig in de mobiele apps, zodat je onderweg makkelijk kunt zien of de tram of bus er al aan komt.

google-maps-route-plannen-ov

De functie is ook beschikbaar in Google Now, zodat mensen die met het openbaar vervoer reizen precies weten wanneer ze de deur uit moeten. Later gaat Google het offline gebruik van Google Maps verbeteren, zodat je ook bij slechte dekking de juiste tram kunt vinden.

Foto via @Bright

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 juni 2015, 11:35
Categorie Apps
Onderwerpen google maps, openbaar vervoer

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.