Antwerpen

‘Antwerpen krijgt een Apple Store’

België krijgt volgens geruchten nog een Apple Store: er zal een nieuwe winkel door Apple worden geopend in Antwerpen.
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

België krijgt er na Brussel nog een tweede Apple Store bij. In de provincie Antwerpen zal een nieuwe Apple Store worden geopend, vermoedelijk in binnenstad. Dit blijkt uit nieuwe vacatures voor de nog niet officieel aangekondigde winkel. Antwerpen is één van de drie Belgische steden die al langer in geruchten wordt genoemd. Eerder schreven we al uitgebreid over de komst van een Apple Store in Brussel, waarvan al vrijwel zeker is dat deze er komt. Tipgevers van iCulture zijn al uitgenodigd voor sollicitatiegesprek bij Apple, waarbij nadrukkelijk de locatie Brussel werd genoemd. Daarnaast zijn er berichten over een Apple Store in Gent, maar die kan nog wel even op zich laten wachten.


Antwerpen

Normaal gesproken zoekt Apple naar personeel op de eigen jobs-website. Zo staan er al sinds december 2014 vacatures voor de Apple Store Brussel op de website. Voor Antwerpen lijkt Apple te hebben gekozen voor een andere aanpak: ze hebben vacaturesite StepStone ingeschakeld, dat zich richt op hoger opgeleiden. Op de retailwebsite van Apple staan op het moment alleen banen voor Brussel.

antwerpen-vacature

De Belgische vacaturesite is op zoek naar een Specialist, Genius en Service Specialist voor een nieuwe Apple Store in de Provincie Antwerpen. Voor alle posities zoekt Apple fulltime-medewerkers. Er wordt gevraagd naar ervaren personeel: je hebt minstens twee jaar werkervaring nodig. Dezelfde website zoekt ook een manager voor de Apple Store in Brussel.

Lees ook: Dossier Apple Stores België

Waar in Antwerpen komt de Apple Store?

Volgens de baanomschrijvingen zoekt Apple naar Store-personeel in de ‘provincie Antwerpen’. Een exacte stad of locatie wordt niet genoemd, maar bij de vacature staat een kaart van de stad Antwerpen gelinkt (zie hieronder). Dat wijst erop dat de Apple Store in het centrum van Antwerpen zal worden gevestigd en niet in een winkelcentrum buiten de stad.

Apple Store Antwerpen locatie

Apple Store Eiermarkt AntwerpenDe kaart in de vacature laat het Grand Bazar-winkelcentrum aan de Eiermarkt zien, waarin op het moment winkels van onder andere Telenet en Fnac te vinden zijn, maar ook luxere winkels zoals een juwelier en een Swarovski-winkel. We houden een slag om de arm: de kaart bij de vacature wijst naar het centrum van Antwerpen, vlakbij dit winkelcentrum, maar dat kan toeval zijn. Op de Eiermarkt zijn echter genoeg panden die zich prima lijken te lenen voor een Apple Store, zoals bijvoorbeeld op Eiermarkt 12 (zie foto).

De vacature spreekt over de provincie Antwerpen, wat betekent dat bijvoorbeeld Turnhout en Geel ook mogelijke kandidaten zijn voor de Apple Store. Een Store in Antwerpen lijkt ons echter veel logischer, als je kijkt naar Apple’s eerdere aanpak. Apple Stores in Nederland werden altijd gevestigd in grote steden met een hoge bevolkingsdichtheid, waardoor er zoveel mogelijk klanten in de buurt wonen. Antwerpen is de grootste stad in de provincie en daardoor de meest geschikte kandidaat. Daarnaast hanteert Apple vaak een olievlek-strategie, waarbij Apple Stores niet al te ver van elkaar worden geopend. Hierdoor is het makkelijk om personeel uit te wisselen.

handelsbeurs-antwerpen-historisch

Update: Apple Store in de Handelsbeurs?

Door één van onze tipgevers werden we op het spoor gebracht van een locatie: de Handelsbeurs in Antwerpen. Deze locatie staat al jarenlang te verkommeren, maar de gemeente gaf in 2014 groen licht voor renovatieplannen. De gebouwen in de Lange Nieuwstraat zijn verkocht aan Mopro Invest, die er een luxehotel van Marriott in gaat vestigen. Onder het gebouw komt een parkeergarage en het gebouw zelf zal in oude glorie worden hersteld. Het zal dienstdoen als ontmoetingsruimte, maar er is wellicht ook ruimte voor winkels. In de Schippersbeurs komt een restaurant. Het project moet eind 2017 gereed zijn. Op een Facebook-pagine wordt al lange tijd actie gevoerd om de Handelsbeurs te redden.

handelsbeurs-antwerpen

Wanneer opent de Apple Store in Antwerpen?

In de Apple Store-vacatures staat niet vermeld wanneer personeel precies aan de slag moet, waardoor we hier niet een precieze winkelopening uit kunnen afleiden. Apple heeft in mei dit jaar bevestigd dat er Apple Stores naar België komen, maar gaf daarbij ook geen tijdsindicatie van wanneer de winkels precies opengaan.

Wat we wél weten is afkomstig uit geruchten. Zo schreven we eerder dit jaar dat de Apple Store in Brussel zal worden geopend in september. Vacatures voor deze winkel verschenen voor het eerst in december 2014, wat er op wijst dat Apple waarschijnlijk al wat langer is met de Brusselse locatie. Het lijkt daarom aannemelijk dat de Apple Store in Antwerpen waarschijnlijk iets later zal worden geopend. Apple richt zich graag op de feestdagen, zodat een winkel open is op het moment dat er veel cadeaus worden gekocht. Dat gebeurde ook bij de Apple Store in Haarlem.

Apple Stores in Brussel en Gent

Antwerpen is de derde Apple Store-locatie die in geruchten voorbijkomt. Tot nu toe gingen berichten voornamelijk over de Apple Store in Brussel, waarvoor de solliciatiegesprekken op het moment in volle gang zijn. De verbouwing van deze winkel is op het moment in volle gang. De Apple Store in Gent hebben we de afgelopen tijd veel minder over gehoord. Berichten over een Apple Store in het Gentse Postgebouw kwamen voor het eerst in 2012 voorbij, maar het is inmiddels al een tijd verdacht stil. Er wordt ook nog steeds niet gezocht naar personeel voor deze Apple Store. De Apple Store in Gent zal vermoedelijk pas na de winkel in Antwerpen worden geopend.

Verder lezen: Dossier Apple Stores België

Met dank aan onze vele, trouwe tipgevers!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Apple Store

Lees alles over de Apple Store, de eigen winkel van Apple. Nederland kent drie Apple Stores en België één, maar wereldwijd gaat het om honderden locaties. Ook heeft Apple de online Apple Store. Waar vind je de officiële Apple Stores, wat is er zo bijzonder aan en hoe kun je er terecht voor reparaties? Hieronder vind je alle info op een rij!

Apple Store
24 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.