Smartphone-horloge AGENT wil alternatief op Pebble zijn

Smartphone-horloge AGENT wil graag een concurrent zijn voor Pebble. Dat lukt al aardig: na een paar dagen hebben de makers $400.000 op zak.

smartwatch AGENTSmartphone-horloge Pebble is op het moment één van de meest succesvolle projecten op Kickstarter, maar concurrent AGENT maakt na een korte tijd ook al grote stappen bij het binnenhalen van crowdfundgeld. Het project is op 21 mei van start gegaan, maar heeft nu al rond de 400.000 dollar dollar ingezameld. Dat is flink wat meer dan de 100.000 dollar die de makers op het oog hadden. De AGENT belooft ongeveer hetzelfde als de Pebble: een horloge dat via Bluetooth met je iPhone verbindt, zodat je notificaties en app-informatie op je pols kunt bekijken.

AGENT lijkt niet alleen qua functionaliteit verdacht veel op Pebble: de interface die onder andere in onderstaande video wordt getoond, heeft ook verdacht veel weg van de concurrent. Het gebruik van zowel Bluetooth 4.0 als eerdere Bluetooth-protocollen en een e-paperscherm maken de gelijkenis met Pebble alleen maar groter, al is Bluetooth 4.0 tot op heden nog niet geactiveerd bij de voorganger. AGENT belooft ook dezelfde batterijduur van ongeveer een week – al zal dit geheid afhankelijk zijn van hoeveel berichten je naar het horloge toestuurt. Stuur je geen berichten naar het horloge, dan houdt hij het een maand vol.

Toch hoopt het horloge zich op een paar punten te onderscheiden: je kunt hem bijvoorbeeld opladen met een draadloze inductieplaat en het ontwerp wijkt enigszins af van Pebble. Hoewel de AGENT altijd in het zwart wordt geleverd, heb je de keuze uit meerdere horlogebandjes met gekleurde stiksels. Een lichtsensor zorgt ervoor dat AGENT weet wanneer de backlight ingeschakeld moet worden.

Doneer je op Kickstarter 164 dollar, dan krijg je een AGENT toegestuurd in december 2013. Het project moet eerst worden afgesloten voordat je geld wordt afgeschreven. Maar zoals we al eerder zeiden: het minimumbedrag is al op zak. Het succes van de crowdfundcampagne is daarom in ieder geval verzekerd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 mei 2013, 11:12
Categorie Accessoires
Onderwerpen kickstarter, pebble

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.