GOkey

GOkey is Lightning-kabel, accu, usb-stick en slimme sleutelbos in één

De GOkey op Indiegogo is een Lightning-kabel voor je iPhone, maar ook een usb-stick, slimme sleutelhanger en oplaadaccu.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

GOkey charging cableDe GOkey is in het eerste opzicht een wat bijzonder ogende Lightning-kabel. Het snoer zit in een rond stuk plastic verborgen, en kan worden uitgeklapt zodra je de iPhone aan een usb-poort wil hangen. Dit ontwerp zorgt ervoor dat er niks lange stukken kabel in de knoop raken, maar er zitten nog meer redenen achter: in het accessoire zit ook andere hardware verborgen, zoals flashgeheugen, een accu en een Bluetooth-chip.

Update april 2017: Na bijna drie jaar aanmodderen is het afgelopen met GOKey. De bedenker geeft aan dat hij tegen technische problemen aanliep, die niet konden worden opgelost. Ook is het geld inmiddels opgeraakt, waardoor het niet mogelijk is om investeerders hun geld terug te geven.

Het interne geheugen in de GOkey laat je de iPhone-kabel gebruiken als usb-poort. Je hoeft dan alleen het accessoire aan te sluiten op een computer en te drukken op de ronde knop in het midden. Hang je de GOkey alleen aan de iPhone, dan kun je de ingebouwde batterij gebruiken om je iPhone-accu op te laden. Volgens de makers verlengt het accessoire je batterijduur met gemiddeld twee uur.

De GOkey concurreert ook met bestaande Bluetooth-trackers waarmee je bijvoorbeeld je sleutels of iPhone kunt opzoeken. Door het apparaatje aan je sleutelbos te hangen kun je vanuit de bijbehorende iOS-app een geluid afspelen, zodat je weet waar de sleutels liggen. Een knop op de GOkey stuurt een signaal naar de app zodat je de iPhone op vergelijkbare wijze kunt vinden.

Hoe handig de GOkey ook is, je moet wel wat meer betalen dan voor de gebruikelijke iPhone-kabel. De makers vragen 39 dollar voor het goedkoopste model met 8GB flashgeheugen. Voor 16GB of 32GB betaal je 49 of 59 dollar. Daar komt nog eens 10 dollar aan verzendkosten bovenop. Je betaalt dus minstens 49 dollar voor de kabel, maar dat is volgens de makers goedkoop: na de Indiegogo-campagne komt er namelijk nog eens 20 dollar bovenop deze prijs.

Revisiegeschiedenis:

  • 2017 - 18 april: Het GOkey-project is mislukt en mensen zijn hun geld kwijt. We hebben daarom het artikel bijgewerkt met de nieuwste informatie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 april 2017, 13:25
Categorie Accessoires
Onderwerpen indiegogo, lightning

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.