Grote update Google Maps verbetert navigatiefuncties, opslaan van kaarten en meer

Google Maps heeft een grote update gekregen met verbeterde navigatiefuncties, OV-resultaten, offline opslaan van kaarten en meer.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

Google Maps logoGoogle heeft een grote update voor Google Maps uitgebracht, waarin veel nieuwe functies zijn toegevoegd. Zo is het offline opslaan van kaarten eenvoudiger gemaakt. Voorheen moest je hiervoor als gebruiker een speciaal trucje weten, maar dat is nu niet meer het geval. Je kunt nu vooraf zoeken naar een bepaalde locatie en met een aparte knop op je iPhone of iPad opslaan. Offline kaarten worden opgeslagen in een aparte lijst en opgeslagen kaarten kun je van een eigen naam voorzien. De update is beschikbaar voor iPhone, iPad en Android.

Ook heeft Google verbeteringen aan de navigatiefuncties doorgevoerd, die het een nog beter alternatief voor navigatie-apps maken. Google Maps toont nu ook de afstand en aankomsttijd van een route en biedt sneller toegang tot alternatieve routes als die er zijn. Ook de OV-resultaten zijn verder verbeterd. Die tonen nu de totale duur van de reis en de volgende verwachte bus of trein. Er is integratie met taxidienst Uber toegevoegd. Bij het vergelijken van routeopties kan Google Maps de route meteen in de Uber-applicatie openen.

Als je met je Google-account bent ingelogd, worden de plaatsen die je in Google Maps hebt opgeslagen voortaan gesynchroniseerd tussen verschillende apparaten. Zo heb je opgeslagen plaatsen op je desktop ook op je iPhone of iPad tot je beschikking. Ook heb je vanuit de app voortaan een aparte lijst met opgeslagen of opgezochte plaatsen. Vanuit de app heb je ook directe toegang tot de contactpersonen op je iOS-apparaat. Naast de nieuwe functies heeft Google nog een aantal andere verbeteringen doorgevoerd. Zo kun je door een kaart vast te houden nu sneller toegang krijgen tot bepaalde functies: een speld neerzetten, locatie opslaan en delen. Ook heeft Google een handige functie uit Google Chrome nu ook naar Maps gebracht. Het is mogelijk om te zoeken middels een gesproken zoekopdracht.

Downloaden: Google Maps (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 22:16
Onderwerp google maps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.