‘Goedkoper toestel iCloud iPhone bevat nauwelijks opslagruimte’

Volgens AppleNApps gaat Apple dit najaar een iCloud iPhone op de markt brengen. Die heeft nauwelijks opslagruimte, maar werkt met streaming via iCloud.

icloud iphoneApple is de afgelopen maanden bezig geweest met het optuigen van iCloud. Tegelijk gaan er geruchten over een goedkopere uitvoering van de iPhone. De website AppleNApps telde beide bij elkaar op en kwam tot de conclusie: zou Apple niet gewoon aan een iCloud iPhone werken? Zo’n toestel hoeft heel wat minder opslagruimte te hebben en haalt content vanaf iCloud. Het is trouwens meer dan een wild idee: AppleNApps beweert drie onafhankelijke bronnen te hebben, die allemaal verbonden zijn aan Apple en alledrie beweren dat de iCloud iPhone in ontwikkeling is.

Het plan is dat Apple twee iPhone-modellen uitbrengt in de herfst. Er komt een volledig vernieuwde iPhone 5 en een goedkopere iCloud iPhone. Al eerder verschenen er geruchten over een goedkopere iPhone met cloudstreaming in plaats van eigen opslagcapaciteit. Toch lijkt iCloud meer bedoeld als opslag- en synchronisatiedienst dan als streaming service. Het gaat bij iCloud vooral erom dat gegevens tussen meerdere apparaten steeds op elkaar zijn afgestemd. Een ‘kopie’ van de informatie wordt daarbij steeds lokaal opgeslagen, op elk iOS- en Mac-apparaat. Het idee dat je niet langer lokaal opslaat maar informatie ophaalt als je het nodig hebt, lijkt wat onlogisch nu steeds meer operators in steeds meer landen datalimieten gaan invoeren. Bij iOS 5 en bij iCloud heeft Apple nog niet zoiets voorgesteld. Alleen gekochte content zoals huurfilms is het bijvoorbeeld wel mogelijk om via een Apple TV te streamen, maar dan hebben we het over een heel andere toepassing.

Wat de iPhone 5 betreft, die is volgens AppleNApps dunner en bevat een A5-chip. De iCloud iPhone zou volgens de website gebouwd zijn met componenten die nu al in de iPhone 4 zitten. De prijs kan dankzij een minimale hoeveelheid opslagruimte omlaag naar 400 dollar zonder abonnement. Het idee is om de kosten van de iPhone 4 te verlagen, zonder dat het er kwalitatief op achteruit gaat. Dit doen ze door minder opslagruimte en een goedkopere aluminium achterkant te gebruiken. De componenten hebben ze al. Volgens de website zal deze telefoon uniek in de markt zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 augustus 2011, 20:57
Categorieën Geruchten, iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.