Gmail voor iPhone krijgt kleine design-update voor iOS 7

Gmail voor iPhone is voorzien van een kleine design-update voor iOS 7. De menubalk bovenin is samengevoegd met de bovenbalk.

Gmail iOS 7 1De Gmail-app voor iOS heeft een update gekregen, die op de iPhone het ontwerp aanpast voor iOS 7. De verschillen zijn echter niet gigantisch: de statusbalk van iOS is versmolten met de bovenste balk van de Gmail-app, een effect dat we inmiddels ook kennen van veel andere iOS 7-apps. Het lettertype van de app in het schuifmenu aan de linkerzijde is bovendien aangepast en ruimer geplaatst, waardoor iedere optie meer ruimte heeft. Bijkomend nadeel is dat je iets langer moet swipen om de onderste opties te bereiken.

De update brengt grotere vernieuwingen met zich mee voor de iPad: daarmee kun je voortaan tussen categorieën en accounts schakelen met een nieuwe navigatiebalk in landschapsmodus. Heb je de iPad in portretmodus vast, dan worden mails op het volledige scherm getoond. Ook kun je in een volledig scherm nieuwe berichten opstellen. Meer over de iPad-updates lees je in een apart artikel op iPadclub.

Downloaden: Gmail (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Gmail iOS 7 2Gmail iOS 7 3

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 november 2013, 18:00
Categorie Apple
Onderwerp gmail

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.