Gizmon Clip-On Lens: fotolenzen voor de iPhone met clipsysteem

Gizmon Clip-On is een clipsysteem voor fotolenzen op de iPhone. Met een clip kun je de lens vastmaken op de iPhone of iPad. Er zijn 3 lenzen, van fisheye tot een polarisatiefilter.

gizmon fisheyeEr zijn genoeg externe lenzen voor de iPhone verkrijgbaar. Sommige maken gebruik van een zuignap, andere hebben een beschermhoes waar je de lens aan vast moet schroeven. Gizmon heeft een slimmer idee: een clip waarmee je de lens vastklikt aan de iPhone. Daardoor heb je geen ingewikkelde extra accessoires nodig. De Gizmon Clip-On Lens si snel aan te brengen. Er zijn drie varianten: fisheye ($35), polarisatiefilter ($25) en ‘3-image mirage filter’ ($25). Ze zijn geschikt voor de iPhone 4/4S en de tweede en derde generatie iPad. Je koopt één clip, waarop je de los verkrijgbare lenzen vastschroeft.

gizmon clip-on lenzen iphoneDe lens met ‘3-image mirage filter’ levert een lachspiegelachtig effect, waarbij het beeld in drie richtingen wordt gekopieerd (een voorbeeld is hier te zien). Grappig, maar niet iets wat je langere tijd gaat gebruiken. De fish-eye geeft ook grappige effecten en met de polarizer kun je de polarisatie van de zon tegenhouden of juist doorlaten. Spiegelingen op glas en water kun je er onder andere mee onderdrukken of versterken.

Te koop via Four Corner Stone en andere winkeliers.

gizmon clip-on lenses man

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 mei 2012, 18:08
Categorie Accessoires
Onderwerpen camera, lens

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.