Geruchten-update: werkende iPhone 5, iPhone-dummy voor 6 euro, mockups en video’s

Diverse geruchten, video's, mockups en dummy's van de iPhone 5 circuleren op internet. In dit overzicht een paar nieuwe ontwikkelingen: mockups, dummy-iPhones van 6 euro, filmpjes en meer.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

nieuwe iphone 5
Dit weekend waren er weer genoeg nieuwe geruchten, zoals iPhone 5-dummy’s die je voor 6 euro kunt kopen en een video waarin een ‘werkende’ iPhone 5 te zien is.

Nou ja, werkend… de Amerikaan die onderstaand filmpje op internet heeft gezet gaat uitvoerig in op de eigenschappen van de iPhone 5 die hij in handen heeft gekregen. Pas aan het einde van het filmpje schakelt de man de iPhone in, waarna we een melding te zien krijgen dat de iPhone met iTunes moet worden verbonden. Een blik op nieuwe apps of nog onbekende eigenschappen krijgen we daarom niet.

Het is wel de eerste iPhone die uit meer bestaat dan een behuizing met wat losse componenten. Dit is de eerste iPhone die de indruk wekt volledig te zijn geassembleerd, inclusief elektronica. In de video vergelijkt de Amerikaan het toestel met de iPhone 4S. De man komt overigens niet verder dan het opstartscherm, omdat hij geen geschikte kabel heeft. Dat kan ermee te maken hebben dat er voor de iPhone 5 een nieuwe dockconnectorkabel nodig is, met een kleinere aansluiting. Uit de video blijkt dat de nieuwe iPhone wellicht nog iets platter uitvalt dan z’n voorganger.

De afbeelding hieronder laat zien hoe de iPhone 5 er vermoedelijk uit komt te zien (klik voor een grote versie). De afbeelding is gemaakt door het Nederlandse Sevensheaven en vat een aantal punten samen: een groter scherm, een andere schermverhouding en een nieuwe connectorkabel, waardoor het voor accessoiremakers lastig zal worden om tijdens het feestdagenseizoen voldoende geschikte accessoires voor de nieuwe iPhone te hebben.

Sevensheaven-nl_iPhone-5-met-9-pins-kabel

iphone 5 dummy

Ook op internet aangetroffen: talloze dummy-modellen van de iPhone 5, die je voor maar 6 euro kunt aanschaffen. We schreven er al eerder over, maar ze zijn nu in overvloed te koop via sites als Taobao.

De website MIC Gadget heeft een flink overzicht van allerlei mockups gemaakt. Ze hebben allemaal dezelfde kleinere dockconnector en een audio-aansluiting aan de onderkant.

mockup china

GSM Israel claimde dit weekend dat ze als eerste ter wereld een hands-on hadden met de iPhone 5. Het ging daarbij echter om een plastic mockup van een hoesjesmaker.

Genoeg van de geruchten? Wij zo langzamerhand ook. 12 september kan wat ons betreft niet snel genoeg nabij komen! Wat ons betreft is het ook hoog tijd dat Apple uitnodigingen verstuurt voor een evenement in september.

iphone 5 flickr

Update: Tipgever William stuurde ons deze link naar een Flickr-fotoalbum met een reeks foto’s van een ‘iPhone 5’. Het prototype is van meerdere kanten te bewonderen, ook naast de iPhone 4S. Zo kun je goed zien wat het verschil in lengte en afmetingen vermoedelijk wordt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 september 2012, 14:14
Categorieën Geruchten, iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.