Gerucht: Specificaties en verbeteringen iPhone 2.0

De nieuwe iPhone 2.0 schijnt in het wild gesignaleerd te zijn en zal - zoals verwacht - UMTS krijgen. Andere verbeteringen zijn een verbeterde camera met videoopnamemogelijkheden, DivX-ondersteuning en GPS.

iPhone 2.0 - specificaties en verbeteringenDe iPhone is nog maar een paar maanden op de markt, of de geruchten rond een mogelijke opvolger iPhone 2.0 beginnen al op te duiken. In mijn Twitter-berichten viel mijn oog ineens op een tweet van Roeland Stekelenburg die meldt dat hij gisteren iemand ontmoet heeft die de iPhone 2.0 al zijn handen heeft gehad. Deze persoon schijnt deel uit te maken van een Nederlandse klankbordgroep van Apple en hij/zij liet als bewijs de (pittige) NDA-verklaring zien. Maar wij zijn uiteraard vooral benieuwd wat er zoal verbeterd gaat worden in iPhone 2.0!

Volgens de betrokken persoon en zoals ook vermeld op Roeland’s weblog zal de volgende generatie iPhone – zoals verwacht – over UMTS beschikken. Daarnaast is de nieuwe iPhone iets kleiner en zit er een verbeterde camera in waarmee ook video-opnames kunnen worden gemaakt. Nieuw is ook dat de videoformaatondersteuning wordt uitgebreid met DivX-afspeelmogelijkheden, naast het eigen H.264-formaat dat nu al aanwezig is.
Apple heeft notie genomen van de klacht dat het virtuele schermtoetsenbord nu alleen in Safari mee kan draaien en zal deze optie in iPhone 2.0 beschikbaar maken voor alle eigen Apple-applicaties, zoals SMS, Mail, Notes en andere programma’s waar tekstinvoer vereist is.
Als laatste wist Roeland’s bron nog te melden dat het helemaal nog niet zeker is dat T-Mobile de Nederlandse aanbieder voor de iPhone gaat worden. De onderhandelingen daarover zijn (blijkbaar) nog steeds in volle gang.

Dat de iPhone 2.0 nu al door geselecteerde gebruikers getest wordt, is niet helemaal onmogelijk, want ComputerWorldUK meldt vandaag dat de nieuwe iPhones mogelijk zelfs al begin januari verwacht kunnen worden, waarbij de verwachting is dat het nieuwe model op MacWorld 2008 (14-18 januari) wordt aangekondigd. Naast de door Roeland’s bron genoemde verbeteringen noemt ComputerWorldUK ook nog de toevoeging van GPS, verbeterde Wi-Fi en synchronisatie met e-mailservers (Exchange?). Apple zou met name voor de hardwarematige verbeteringen al in gesprek zijn met partners in Azie. De verbeteringen in iPhone 2.0 zijn vooral bedoeld om de meer verwende Europese, Aziatische en Australische gebruikers tot aankoop te verleiden.

Roeland hoopt vandaag nog meer nieuws te weten te komen, dus houd zijn weblog in de gaten!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 oktober 2007, 9:27
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp t-mobile

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.