Gerucht: Netflix gaat films streamen op de iPhone

Het gerucht gaat dat Netflix bezig zou zijn om een iPhone-applicatie uit te brengen waarme de 12000 films en tv-seriws via de iPhone gehuurd kunnen worden om hierop te bekijken.
Mike van Hoenselaar - · Laatst bijgewerkt:

Netflix on the iPhoneNetflix blijft de eigen ‘TV Everywhere’-strategie uitbreiden naar meerdere apparaten. Na het aanbieden van meer dan 12.000 tv-shows en films op onder andere de PC, Mac, Xbox 360, Tivo DVR, Blu-Ray-spelers met internetaansluiting en nog veel meer, is het nu de beurt aan de iPhone. Netflix is één van de grootste digitale videotheken van Amerika.

Via deze service kun je vanuit je luie stoel films huren om ze direct te kunnen kijken. Volgens de geruchten is Netflix bezig om een iPhone-applicatie uit te brengen die het mogelijk moet maken om deze films en tv-series rechtstreeks op je iPhone te kijken. Volgens de bron, iemand bekend met Netflix’s plannen, zou de applicatie al erg snel in de App Store te vinden moeten zijn. De applicatie zou voor de iPhone maar ook voor de iPod touch beschikbaar worden.

Niet voor niets zijn we wat sceptisch omdat na een heel gedoe rond SlingPlayer het niet zeker is dat Netflix de applicatie goedgekeurd krijgt door Apple. SlingPlayer van Sling Media is voorheen afgekeurd geweest omdat deze de mogelijkheid om te streamen via 3G ondersteunde. Dit was niet toegestaan door AT&T. Daarom ondersteunt de applicatie nu alleen Wifi. Naast SlingPlayer heeft ook CBS March Madness hier problemen mee gehad. In Nederland kennen we gevallen zoals Uitzending Gemist, waarbij de bitrate omlaag moest om streaming via 3G goedgekeurd te krijgen. Dit gaat dus waarschijnlijk ook voor de iPhone-applicatie van Netflix gelden, waarbij ze of voor lage kwaliteit via 3G of alleen gebruik via Wi-Fi toestaan.

Deze applicatie zou voor heel veel mensen ideaal zijn. Mogelijkheden zoals het bestellen op je iPhone en het bekijken van content bij je vrienden thuis zou dan tot de mogelijkheden gaan behoren. Jammer is dat er in Nederland nog geen plannen bekend zijn voor een soortgelijke dienst.

Via: MultiChannel

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 0:33
Categorieën Apps, Geruchten, iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.