Gerucht: ‘iWatch geproduceerd in Zwitserland’

De iWatch wordt mogelijk een Zwitsers horloge, zo blijkt uit een uitspraak van Zwitserse horlogemaker Jean-Claude Biver van Hublot.

Jean-Claude BiverHet maakt niet uit hoeveel functies een smartwatch heeft: volgens de echt fervente horlogedragers kan geen draagbaar Bluetooth-klokje het opnemen tegen de Zwitserse uurwerken van weleer. Het is daarom ook niet gek dat Apple uitgerekend met de Zwitsers in gesprek is over de iWatch. Volgens PME Magazine (via iGen) heeft Apple onder andere gesproken met Jean-Claude Biver, bestuurslid bij het Zwitserse horlogebedrijf Hublot. Dit liet de horlogemaker desgevraagd weten.

Apple heeft de Zwitserse horlogemakers om advies gevraagd over de productie van een iWatch. Er zou daarnaast worden onderhandeld met een Zwitsers bedrijf om de iWatch te produceren, zodat het horloge als een Zwitsers product op de markt kan komen.

Het bleef volgens Biver niet bij een paar vragen aan de experts. Apple had volgens hem ook een aantal medewerkers uit de Zwitserse horloge-industrie op het oog. Voor zover Biver weet, is Apple er niet in geslaagd om personeel van zijn bedrijf te ronselen. We hebben de afgelopen maanden veel gehoord over nieuwe Apple-medewerkers voor de iWatch, maar het betrof hierbij voornamelijk fitness- en gezondheidsexperts.

Biver zegt zich ondanks de plannen van Apple geen zorgen te maken. Volgens hem zijn bestaande Zwitserse horloges bedoeld om het decennialang vol te houden, terwijl iDevices na slechts een paar jaar weer worden vervangen.

Dit is voor het eerst dat we een prominent figuur uit de horlogewereld horen over Apple’s iWatch-onderhandelingen. Tot nu toe waren het enkel geruchten die wezen op de productie van het horloge. Het zijn ook deze geruchten die haaks staan op wat Biver vertelt. De horlogemaker heeft het over een in Zwitserland geproduceerde iWatch, maar we hebben inmiddels meermaals berichten voorbij zien komen over productie in Azië. Hoewel het mogelijk is dat Apple met beide partijen onderhandelt, hebben we Apple nog niet eerder op deze manier de productie zien verdelen. Het is ook de vraag of Zwitserland de productiecapaciteit heeft om een iWatch op tijd af te krijgen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 maart 2014, 21:30
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp iwatch

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.