Gerucht: ‘iPhone 5S krijgt A7 quad core-chipset en 2GB RAM’

iOSDoc beweert foto's van de A7-chipset voor de iPhone 5S te hebben achterhaald. De quad-core A7-processor heeft een kloksnelheid van 1,2 GHz en is voorzien van 2 GB RAM.

a7 chipDe website iOSDoc beweert – opvallend onscherpe – foto’s te hebben achterhaald van de A7-chipset, bedoeld voor de iPhone 5S. De website heeft de foto’s gekregen van een “zeer betrouwbare bron” en toont het moederbord met de A7-chipset, de opvolger van de A6 in de iPhone 5. Ze beweren dat het om een verdubbeling van het aantal CPU-cores en de hoeveelheid RAM gaat. Oftewel: de A7-chipset krijgt een 1,2GHz quad-core processor met 2GB RAM.

A7MB2Wat het RAM-geheugen betreft: Apple zou de 1GB LPDDR2-1066 RAM inruilen voor dualchannel 2GB LPDDR-800 geheugen, waardoor performance en multitasking verbeteren. Wat de GPU (grafische processor) betreft zou Apple gebruik kunnen maken van de PowerVR SGX554MP4 (quad-core), zoals al in de iPad 4 wordt gebruikt. Momenteel zit in de iPhone 5 een SGX543MP3 GPU. Nog wat andere wetenswaardigheden: de iPhone 5S houdt dezelfde behuizing en de zelfde afmetingen (geen verrassing) en houdt dus ook het scherm van 640 x 1136 pixels. Bovendien zou Siri nieuwe functies krijgen in iOS 7. Of er ook een betere batterijduur kan worden verwacht, kon de tipgever niet zeggen.

A7MB3

Zoals we eerder al zeiden: de foto’s zijn erg onscherp. Het is daarom mogelijk dat het gaat om nepafbeeldingen. Daarnaast zit het watermerk van iOSDoc ook net bovenop een QR-code, die gebruikt zou kunnen worden om meer duidelijkheid te scheppen. Of de site op deze manier bewust probeert te misleiden of dat dit toeval is, blijft nog de vraag. We weten sowieso pas zeker wat Apple in de iPhone 5S zal gebruiken zodra deze is aangekondigd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 februari 2013, 17:46
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen a7, iPhone 5s

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.