Gerucht: ‘iPhone 5 is een 4G-toestel met WiMAX/HSPA+’

Volgens de Wall Street Journal zal operator Sprint het complete bedrijf op het spel zetten met de aankoop van 30,5 miljoen iPhones. Het zou daarbij gaan om een exclusief WiMAX-toestel.

iphone5 spotlightDe iPhone-aankondigingen die Apple morgen zal doen, zullen vooral betrekking hebben op nieuwe toestel(len). Maar als Amerikaans bedrijf zou er ook een Amerikaans tintje aan de aankondiging kunnen zitten. De Wall Street Journal zegt dat operator Sprint het voortbestaan van het bedrijf op het spel zet voor één apparaat: de iPhone. Sprint zou een overeenkomst met Apple hebben gesloten om 30,5 miljoen iPhones te kopen. Het betekent een deal met een waarde van bijna 20 miljard dollar. Gelukkig krijgt Sprint wel vier jaar de tijd om de gekochte iPhones aan de man te brengen. Door hoge subsidies te geven op een toestel denkt Sprint de toestellen te kunnen slijten.

Het gaat om een alles-of-niets-deal voor Sprint, die probeert om zich staande te houden naast AT&T en Verizon. BGR claimt dat de deal wel eens te maken zou kunnen hebben met de lancering van een iPhone 5. Er zijn de afgelopen tijd veel geruchten dat Apple alleen een iPhone 4S gaat uitbrengen, maar volgens BGR bestaat de iPhone 5 wel degelijk. Het zou gaan om een 4G WiMAX-toestel, dat exclusief via Sprint aangeboden zal worden. AT&T en Verizon krijgen de iPhone 4S en moeten tot volgend jaar wachten tot ze de iPhone 5 mogen verkopen. Het zal dan om een LTE-toestel gaan. Gelukkig hoeven we niet bang te zijn dat de iPhone 5 aan onze Europese neuzen voorbij gaat, want wereldwijd kan de iPhone 5 beschikbaar worden gesteld als 4G HSPA+ toestel. BGR baseert zich op een enorm geloofwaardige contactpersoon in de industrie. Interessant detail: in 2007 schreven we op iPhoneclub al op een toekomstige iPhone met WiMAX-technologie. Kortgeleden waren er ook al geruchten over 4G-technologie in de iPhone 5.

Wie niet zo goed thuis is in 4G-netwerktechnologie kan het best even de artikelen over LTE, WiMAX en HSPA+ op Wikipedia doorlezen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 oktober 2011, 22:13
Categorieën Geruchten, iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.