Gerucht: ‘Camera in volgende generatie iPad’

Er zijn aanwijzingen gevonden dat in de volgende generatie iPads een camera zal zijn ingebouwd.

Geruchten over camera in volgende iPadAl voordat de iPad officieel werd aangekondigd, werd al gespeculeerd: zou er een camera in het apparaat zitten en zo ja: waar? Uiteindelijk kwam die camera er in de eerste generatie iPad niet. Algemeen wordt verwacht dat in het volgende model iPad wel een camera zal zijn ingebouwd. Apple heeft zelf een hint gegeven die dit aannemelijk maakt.

In iPad-documentatie bedoeld voor bedrijven stuitte AppleInsider op een lijstje met instellingen die ten behoeve van gebruik binnen bedrijven kunnen worden aangepast. Een van deze zogenaamde policies betreft het al dan niet uitschakelen van de camera. Omdat deze documentatie specifiek voor de iPad bedoeld is, zou dit erop kunnen duiden dat we in de volgende generatie iPad een camera kunnen verwachten. Echter, hieruit is nog niet af te leiden waar deze zich bevindt (aan de voor- of achterkant van het apparaat) en wat de exacte mogelijkheden zullen zijn. Ongetwijfeld zal FaceTime een belangrijke rol spelen.

Eerder werden in de builds van iOS3.2 voor ontwikkelaars al aanwijzingen gevonden voor API-ondersteuning voor camera, flits en de mogelijkheid tot zoomen. Ook was Apple op zoek naar mensen die ervaring met en kennis van camera-technologie.

Update: Eerder gepubliceerde artikelen hierover:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 augustus 2010, 12:16
Categorieën Apps, Geruchten, iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.