‘Publiceren op de iPad’: zelf een ebook te maken voor de iPad

'Publiceren op de iPad' is het nieuwste boek van Wiebe de Jager. Hierin legt hij uit wat erbij komt kijken om je boek als ebook in iBooks te publiceren.

publiceren op ipadEr zijn nog maar weinig Nederlandse boeken in Apple’s iBookstore te vinden. Maar ze zijn er wel degelijk! Wiebe de Jager publiceerde al het boek ‘Zelf ebooks uitgeven’, dat je al een paar weken via iBooks kunt aanschaffen. Dat boek vertelde in algemene bewoordingen hoe je een boek in ePub-formaat maakt. In zijn nieuwe boek ‘Publiceren op de iPad‘ is de aandacht helemaal gericht op de iPad zelf. Je leert hoe je als auteur je manuscript geschikt maakt voor publicatie op de iPad en hoe je – al dan net samen met je huidige uitgever – alle voorbereidingen doet om je book in iBooks te verkopen. Als je nog niet eerder met ebooks te maken hebt gehad, vind je in het boek veel eyeopeners: van het aanvragen van een ISB-nummer tot distributie naar andere ebookwinkels.


Specifiek voor de iPad legt Wiebe in dit boek uit hoe je een iTunes Connect-account aanmaakt, een manuscript importeert en aanpast voor publicatie in ePub-formaat en controleert op fouten. Ook het invoegen van afbeeldingen omslag en het uploaden naar de iBookstore komen aan de orde. Als je ‘Zelf ebooks uitgeven’ ($9,99) al had gelezen, zul je in ‘Publiceren op de iPad’ ($11,99) veel dezelfde content tegenkomen. Het is dus kiezen tussen één van beide, afhankelijk van de vraag of je je boek op meerdere platformen of alleen op iOS/iPad wil uitbrengen. Wiebe behandelt alle aspecten die erbij komen kijken, van de promotie van je boek tot praktische tips om bijvoorbeeld via crowdsourcing voor weinig geld een mooie cover te laten maken.

publiceren ipad

Naast dit boek heeft Wiebe via zijn uitgeverij Eburon nog een ander boek uitgebracht: ‘Affiliate Marketing’ ($11,99). boeken uitgebracht, waaronder eentje over Affiliate Marketing. Van alle boeken is een preview in iBooks te krijgen, zodat je voor aanschaf kunt beoordelen of het boek je aanspreekt.

Helaas is het niet mogelijk om rechtstreeks naar boeken in iBooks te linken, dus je zult zelf in iBooks op zoek moeten gaan naar ‘wiebe’ of ‘publiceren’. Ook staan hierboven de prijzen in dollars vermeld, omdat het in de Nederlandse iBookstore nog niet mogelijk is om betaalde boeken aan te bieden. Het ziet er voorlopig ook niet naar uit dat daar verandering in komt, want uit een berichtje dat Wiebe een paar dagen geleden van Apple kreeg, bleek dat ze nog niet druk bezig zijn met het sluiten van contracten met Nederlandse uitgevers. Voor het aanschaffen van de boeken zul je voorlopig dan ook een Amerikaans iTunes-account moeten hebben.

Update: Ook te koop bij Bol.com voor €9,95.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
3 augustus 2010 om 20:58
Categorie
Apps
14 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.