Gerucht: BlackBerry Messenger wordt iPhone-app

Volgens BGR is RIM van plan op een iPhone-app voor Blackberry Messenger te maken. De applicatie zou zich beperken tot het versturen van berichten.

BlackBerry MessengerResearch In Motion zou van plan zijn om zijn BlackBerry Messenger-applicatie beschikbaar te gaan maken voor iPhone. Dat schrijft BGR op basis van diverse bronnen. Het zogenaamde pingen is een berichtendienst via internet, die vergelijkbaar is met WhatsApp en PingChat!. Het is één van de belangrijkste redenen dat BlackBerry een flink marktaandeel heeft weten te veroveren onder jongeren, terwijl BlackBerry vroeger bekend stond als een zakelijke telefoon.

De iPhone-versie van BlackBerry Messenger zou volgens de geruchten beperkt zijn tot berichten en waarschijnlijk geen mogelijkheid bieden om foto’s, video’s of je locatie te delen. De vraag is of de applicatie zonder het versturen van multimedia-berichten een succes wordt. WhatsApp kan namelijk wel foto’s, video’s en locaties delen en is tegenwoordig ook beschikbaar als app voor BlackBerry-gebruikers.

De applicatie zal gratis beschikbaar komen. Wanneer hij beschikbaar komt is nog niet bekend. Eerst zou BlackBerry zijn berichtendienst op Android willen lanceren, iOS zou daarna komen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 maart 2011, 18:08
Categorie Apple
Onderwerpen blackberry, blackberry messenger

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.