Gerepareerde en nieuwe iPhone 4 toestellen krijgen Torx-schroefjes?

iPhone 4's die in reparatie zijn geweest bij de Apple Genius Bar, hebben niet meer de standaard schroefjes, maar speciale Torx-schroeven, melden enkele mensen.

iphone torxiPhone 4-toestellen die door Apple zijn gerepareerd, blijken te zijn voorzien van afwijkende schroefjes. In plaats van de originele schroeven die met een standaard miniatuurschroevendraaier los te draaien zijn, heeft Apple gekozen voor Torx-schroefjes, zoals op de foto hiernaast. De reden hiervoor is misschien, dat er de laatste tijd veel witte iPhone 4’s op eBay en andere handelssites te vinden zijn. De originele schroeven zijn gemakkelijk te verwijderen, waardoor je aan de achterkant makkelijk een afwijkende achterklep kunt plaatsen.

Torx-schroefjes zijn wat lastiger open te draaien. De website 9to5Mac kreeg te horen dat het nu de gebruikelijke praktijk bij de Genius Bar van Apple is, om gerepareerde iPhones te voorzien van de nieuwe Torx-schroefjes. Inmiddels is bekend dat ook de nieuwe iPhone 4’s zijn voorzien van Torx-schroeven. Apple nam een paar dagen geleden maatregelen tegen witte iPhones en ombouwsets die op veilingsites werden verkocht. Verkopers kregen een e-mail waarin eBay aankondigde dat het aangeboden artikel was verwijderd:

Dear, […]
You recently listed the following listing: […] Your listing has been removed. Your item was removed because of a request we received from Apple, Inc., a member of our Verified Rights Owner Program (VeRO), asking us to remove the item for: – Item(s) is a counterfeit product which infringes the trademark owner’s rights.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 november 2010, 0:17
Categorie iDevices
Onderwerpen reparatie, schroef

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.