Geohot belooft untethered jailbreak in ruil voor hulp (update)

Op Twitter heeft @Geohot zijn volgelingen gevraagd om hem vanaf drie uur Nederlandse tijd te helpen met een project. In eerste instantie leek het te gaan om een distributed computing project, inmiddels is duidelijk dat het te maken heeft met een experiment/uitdaging van DARPA. In ruil voor de hulp van gebruikers daarbij heeft Geohot als tegenprestatie een untethered jailbreak beloofd.
Paul Pols - · Laatst bijgewerkt:

George Hotz aka GeohotOp Twitter heeft @Geohot zijn volgelingen gevraagd om hem vanaf drie uur Nederlandse tijd te helpen met een project. In eerste instantie leek het te gaan om een distributed computing project, inmiddels is duidelijk dat het te maken heeft met een experiment/uitdaging van DARPA. In ruil voor de hulp van gebruikers daarbij heeft Geohot als tegenprestatie een untethered jailbreak beloofd.

Mogelijkheid van distributed computing

SHA-1In de afgelopen weken viel op de Twitter account van @Geohot te lezen dat hij druk op zoek was naar enorme rekenkracht voor een commercieel project waar hij mee bezig is. De kans leek in eerste instantie groot dat Geohot zijn volgelingen op Twitter zou vragen om tijdelijk deel uit te maken van een distributed computing netwerk, waarbij hij naar eigen schatting een netwerk van ongeveer 30.000 computers nodig zou hebben om de genoemde rekenkracht te behalen.

Tweet Geohot

#DudeItsaBalloon

#DudeItsaBalloonInmiddels (na de initiële publicatie van dit artikel) is @Geohot begonnen om te Twitteren over de website DudeItsaBalloon.com, waar te lezen valt dat er in de Verenigde Staten tien rode weerballonnen zijn losgelaten in het kader van een experiment/uitdaging van DARPA. Deze militaire overheidsorganisatie is onder andere bekend van de ontwikkeling van ARPANET dat later tot de ontwikkeling van het Internet zoals we dat nu kennen zou leiden. De eerste die de locatie van de tien ballonnen door geeft, kan $40.000 verdienen. Geohot belooft $1000 aan mensen die de eerste zijn die een bepaalde ballon aan hem doorgeven, een vriend van hem een Chevy Camaro, $8000 voor het blackra1n-project en natuurlijk de untethered jailbreak. De hulp die je vanuit Nederland kunt bieden, lijkt voorlopig beperkt tot het retweeten van de #dudeitsaballoon hash-tag op Twitter.

Untethered jailbreak

Momenteel zijn iPhones 3GS die na week 40 zijn geproduceerd (te herkennen aan het vierde en vijfde cijfer van het serienummer), de 2e generatie iPod touch van 8GB waarvan het modelnummer begint met MC en de 3e generatie iPod touch alleen tethered te jailbreaken. Een Tethered-jailbreak wil zeggen dat de iPhone of iPod steun nodig heeft tijdens het opstarten van een gejailbreakt bestandssysteem van een ander apparaat (om code te kunnen injecteren). In de praktijk betekent dit dat je elke keer opnieuw blackra1n uit moet voeren om de iPhone of iPod touch opnieuw op te starten (geïnstalleerde software en een eventuele unlock blijft ook nu al wél behouden).   

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

27 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.