Geluidsproblemen iPhone 4S houden aan

iPhone 4S-bezitters lijken nog steeds last te hebben van geluidsproblemen tijdens het bellen. Een topic op het supportforum van Apple over de problemen is inmiddels 110 pagina's groot en meer dan 150.000 keer gelezen.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iPhone 4S geluidsproblemenDe geluidsproblemen waar een aantal iPhone 4S-bezitters door geplaagd wordt, lijken aan te houden. Op het supportforum van Apple is het topic dat de problemen bespreekt inmiddels 110 pagina’s groot dankzij meer dan 1600 reacties. Ook is het topic meer dan 150.000 keer bekeken. Een eenvoudige oplossing voor het probleem lijkt nog niet te bestaan. Veel gebruikers moesten hun toestel inruilen om van het probleem af te komen.


iPhone 4S-gebruikers constateren verschillende geluidsproblemen tijdens het bellen. Zo zou de geluidskwaliteit tijdens een gesprek opeens kelderen, waardoor het klinkt alsof de ander onderwater zit of last heeft van storing. Sommige klagers zeggen zelfs dat ze de ander na verloop van tijd helemaal niet meer horen, mogelijk omdat de speaker uitvalt. Het probleem lijkt niet alleen bij de speaker te liggen: een aantal gebruikers meldt dat niet-iPhone-bezitters hen bij een telefoongesprek niet goed horen.

Een algemene oplossing voor het probleem bestaat nog niet. Een aantal gebruikers zegt dat een volledig herstel van de iPhone uitkomst biedt, maar veel anderen waren genoodzaakt hun iPhone om te wisselen voor een nieuw model. Het is daarom ook niet duidelijk of het gaat om een software- of een hardwarematig probleem. Technologiesite GigaOM wijst er op dat Apple de problemen nog niet voor een toekomstige iOS-update heeft geadresseerd.

Hoe grootschalig deze problemen voorkomen is nog niet duidelijk. Hoewel het 110 pagina’s-tellende topic op het Apple supportforum bevestigt dat het gaat om meer dan alleen een paar zeldzame gevallen, zullen enkel iPhone 4S-bezitters die last hebben van problemen online hun beklaag houden. Op het iCulture-forum werden er door een paar bezoekers soortgelijke problemen geconstateerd, maar er is daar nog geen sprake van een stormloop van klagers. Een eerder artikel over de problemen kreeg meer dan tachtig reacties.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

63 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.