Gele tint van iPad 2-scherm verdwijnt vanzelf

Het scherm van de iPad 2 blijkt bij sommige mensen een gele tint te hebben. Bij de iPhone 4 deed zich hetzelfde probleem voor, maar dat verdween vanzelf door verdamping van het gebruikte hechtmiddel.

ipad scherm geelToen de eerste iPad 2’s in handen van gebruikers kwamen, klonken ook meteen de eerste klachten: een deel van de kopers heeft last van een geel getint scherm. Gelukkig is het een bekend probleem dat zich bij kopers van de iPhone 4 ook al voordeed. De gele tint heeft te maken met het hechtmiddel dat Apple heeft gebruikt om de schermlagen aan elkaar te bevestigen. Doordat er in korte tijd zeer veel schermen moesten worden gemaakt, is de kans groot dat je een iPad in handen krijgt die nog maar een paar dagen geleden is geassembleerd en waarbij het hechtmiddel nog niet volledig is uitgedampt. Bij de iPhone 4 verdween de gele gloed na een dag of drie, vier dagen vanzelf.

Mocht je getroffen zijn door het probleem of van plan zijn een review te schrijven: wacht een paar dagen voordat je conclusies over de schermkwaliteit trekt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 maart 2011, 18:12
Categorie Achtergrond
Onderwerpen ipad 2, scherm

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.