iPhone 4 schermvlekken

Gele schermvlekken bij iPhone 4 verdwijnen vanzelf

De gele vlekken op de schermen van de iPhone 4 verdwijnen vanzelf, zo beweert een service-medewerker van Apple. Door de snelle productie is het hechtmiddel nog niet uitgedampt.

iphone 4 schermvlekkenGrote ophef was er gisteren bij de lancering van de iPhone 4: het scherm had bij zeer veel modellen last van verkleurde schermen met gele vlekken. Sommige klanten kregen te horen dat ze hun iPhone konden omruilen voor een ander exemplaar. Een Apple-supportmedewerker heeft echter opheldering gegeven: de gele kleur is een residu uit het fabricageproces. Om de deadline te kunnen halen moest de fabricage worden versneld, waardoor het residu nog niet helemaal droog is. Maar over een paar dagen zouden de gele vlekken verdwenen moeten zijn.


Dat verhaal sluit aan op een forumposting bij AppleInsider: daar zegt iemand dat als hechtmiddel Organofunctional Silane Z-6011 is gebruikt om de verschillende schermlagen aan elkaar te hechten. De fabricage moest zo snel gaan, dat het uitdampingsproces nog niet is afgerond. De gele vlekken verdwijnen vanzelf. Deze persoon was betrokken bij het pitchen van A-6011 bij Apple.

Door het scherm van de iPhone 4 intensief te gebruiken en gewoon een paar dagen te wachten, is het euvel hopelijk verholpen. Apple heeft zelf nog geen officiële verklaring gegeven voor de gele vlekken. Voor het probleem met krassen op de achterkant en het wegvallende bereik voor linkshandigen is nog geen oplossing gevonden – behalve dan het kopen van een hoesje. Maar dat zou niet nodig moeten zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 juni 2010, 6:54
Categorie Achtergrond
Onderwerp scherm
56 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.