Omkeerbare usb

‘Geen omkeerbare usb-kabel bij iPhone 6’

Apple gaat de omkeerbare usb-kabel met Lightning-aansluiting nog niet aanbieden bij de iPhone 6. Hij is nog te duur.

Omkeerbare usbApple gaat de omkeerbare usb-kabel nog niet aanbieden bij de iPhone 6. Dit stelt KGI Securities-analist Ming-Chi Kuo. Volgens de analist zal de usb-kabel voor de iPhone 6 geen significante designveranderingen krijgen. Hoge kosten en minimale verbeteringen zouden Apple nog in de weg staan.

De afgelopen weken zagen we meerdere foto’s van een omkeerbare usb-kabel online verschijnen. In de usb-connector van deze kabel zit één smal blokje in het midden, waardoor je hem op twee manieren in een adapter of computer steekt. Handig, want zo zul je hem nooit meer per ongeluk verkeerd proberen aan te sluiten.

De vele foto’s gaven het idee dat Apple de nieuwe kabel al aan het klaarmaken is voor verkoop. Apple’s eerstvolgende evenement is op 9 september, waar hoogstwaarschijnlijk de iPhone 6 wordt onthuld. De conclusie was daarom al snel getrokken: de kantelbare usb-kabel zou wel eens bij de iPhone 6 geleverd kunnen worden. Ming-Chi Kuo spreekt dat nu echter tegen. Hoewel de analist het bestaan van de omkeerbare usb-kabel niet ontkent, zal hij niet bij de iPhone 6 zitten. Wellicht dat Apple de kabel alvast klaarmaakt voor een latere iDevice-introductie.

Kuo’s beweringen volgen we op de voet. Hoewel analisten vaak de ene na de andere bewering publiceren, is Kuo namelijk één van de meer betrouwbare bronnen. Zo wist hij als eerste van bijvoorbeeld de Touch ID-scanner in de iPhone 5s. Eerder deelde Kuo zijn voorspellingen over Apple’s productplannen dit jaar.

Apple’s plannen hoeven geïnteresseerden trouwens niet in de weg te staan: afgelopen maand bracht een accessoiremaker al een eigen omkeerbare Lightning-kabel op de markt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 september 2014, 14:00
Categorieën Accessoires, Geruchten
Onderwerpen lightning, usb

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.