‘Geen nieuwe iPhone of iPad tijdens WWDC’

Apple zal tijdens WWDC 2013 geen iPhone en iPad onthullen, aldus prominent Apple-blogger Jim Dalrymple.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

WWDC 2013Afgelopen nacht was Apple-CEO Tim Cook tijdens een interview bij D11 verrassend onthullend over de interesses binnen Apple, maar hij noemde twee producten zelden: de iPhone en iPad. Dat is volgens prominent Apple-blogger Jim Dalrymple niet zonder reden, omdat er volgens hem geen nieuwe iDevices tijdens WWDC op 10 juni onthuld zullen worden. WWDC is volgens hem niet langer de plek voor Apple om nieuwe iDevices te presenteren, maar een evenement enkel voor ontwikkelaars. We hebben in het verleden geleerd dat Dalrymple’s uitspraken vaak op enige waarheid berusten: hij heeft namelijk nauwe banden met Apple.


Apple zou zich tijdens WWDC daarom vooral bezighouden met iOS, OS X en een nieuwe reeks Macs. Dat iOS en OS X belangrijke rollen krijgen tijdens de presentatie op de ontwikkelaarsbeurs was al duidelijk: in de uitnodiging voor WWDC stelde Apple expliciet dat er nieuwe versies van Apple’s besturingssystemen getoond zouden worden.

Dalrymple’s mening kan deels zijn gebaseerd op verhalen binnen Apple, maar de kans bestaat ook dat hij zich deels op zijn eigen gezond verstand baseert. Meerdere rapporten wezen er de afgelopen maanden immers op dat de volgende reeks iDevices pas rond september in de winkels verschijnen, wat bij Apple zou betekenen dat een evenement op zijn vroegst in augustus plaats zal vinden. De productie van de iPhone 5S zou zelfs pas in juni beginnen, waardoor een onthulling op WWDC in diezelfde maand vrij vroeg lijkt.

Na Tim Cook’s interview concludeert ook techschrijver Anand Shimpi dat Apple zich tijdens WWDC bezig zal houden met twee onderwerpen: iOS en de nieuwe Macs, die volgens hem Haswell-chips van Intel zullen gebruiken. Ook hij zal zich grotendeels baseren op eigen analyse, maar het lijkt er op dat steeds meer journalisten geen iPhone of iPad op WWDC verwachten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 mei 2013, 14:49
Categorie Apple
Onderwerp wwdc 2014 uitgelicht

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.