Geen Firefox, wel Greasemonkey voor de iPhone

Een ontwikkelaar heeft afgelopen weekend tijdens iPhone Dev Camp GreasePocket ontwikkeld, waarmee je Greasemonkey-scripts op de iPhone zou kunnen gebruiken.

greasemonkeyDe kans dat er binnen afzienbare tijd een Firefox-versie voor de iPhone komt is niet zo groot. Maar Greasemonkey, de Firefox-plugin waarmee je allerlei scripts op favoriete websites kunt uitvoeren, is al wel werkend op de iPhone. Voorlopig gaat het om een experimentele poging met de naam GreasePocket. Het is één van de projecten die afgelopen weekend tijdens iPhone DevCamp is ontstaan.

Met Greasemonkey kun je allerlei extra functionaliteit toevoegen aan websites (of functionaliteit verwijderen).

GreasePocket is een eenmansproject van Ishan Anand, afgestudeerd aan MIT en ontwikkelaar bij NextMobileWeb. Hij is tevens technisch editor van een iPhone-programmeerboek. Anand werkt in zijn vrije tijd aan GreasePocket en is daarbij nog wel tegen een lastig probleem aangelopen, namelijk hoe je GreasePocket-scripts kunt scheiden van Javascript van derde partijen in WebKit op de iPhone. Doet hij dat niet, dan levert dit een groot beveiligingslek op, die voor Firefox al in 2005 werd gedicht.

Hieronder zie je een filmpje. Meer informatie is te vinden op GreasePocket.

Via: ReadWriteWeb

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 augustus 2008, 20:45
Categorie iOS
Onderwerp firefox

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.