Portretschilderen op de iPad

De Amerikaanse schilder en kunstenaar David Jon Kassan gebruikte de Brushes iPad-applicatie om binnen drie uur een bijzonder fraai portret te schilderen.

Brushes portretschilderijVan de iPad wordt nogal eens gezegd dat het vooral een apparaat is voor consumptie, en minder voor creatie. De New Yorkse kunstenaar David Jon Kassan dacht daar anders over: hij zette de iPad op een schildersezel en begon een portret te schilderen met de Brushes-app. Kassan was in totaal drie uur bezig zijn onderwerp, een man met een flinke baard, te schilderen met zijn vingers. Het resultaat is een mooi voorbeeld van de veelzijdigheid van de kunstenaar én de Brushes-applicatie.

In de video wordt het werk versneld, zodat we binnen acht minuten kunnen zien hoe hij, zonder penseel maar met zijn vingers op het touchscreen, zijn kunstwerk maakt.

Het maken van het iPad-schilderij was op maandag 21 juni live via internet te volgen. Kassan beantwoordde ondertussen vragen van kijkers, vooral over hoe de iPad te gebruiken is voor kunstzinnige doeleinden.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 juni 2010, 15:35
Categorie Achtergrond

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.