Gebruik je iPhone als DSLR-afstandsbediening met TriggerHappy

TriggerHappy is een iPhone-app met bijbehorende kabel waarmee je je DSLR-camera kan bedienen. De accessoire is een Kickstarter-project dat inmiddels al voldoende geld heeft binnengehaald. In mei zullen de eerste TriggerHappy-kits worden geleverd.
Bert van Doorn - · Laatst bijgewerkt:

triggerhappyHoewel je met de iPhone schitterende foto’s kunt maken, gebruiken de meeste fotoliefhebbers toch liever een professionele DSLR-camera om mooie plaatjes te schieten. Met TriggerHappy kan je je iPhone, die je toch bij je hebt als je op pad met je DSLR, inzetten als afstandsbediening. Hiervoor dien je een speciale kabel te hebben die je aansluit op je DLSR en de hoofdtelefooningang van je iPhone. Met de bijbehorende app kan je de DSLR dan bedienen. Zo kan je snel meerdere foto’s achter elkaar schieten of snel op je iPhone wat instellingen veranderen.

TriggerHappy is een Kickstarter-project en heeft inmiddels al drie keer zoveel geld opgehaald dan nodig is om het project te realiseren. Bijna alle moderne Canon en Nikon DSLR’s worden ondersteund. Het grote voordeel van een losse app is dat deze continu geüpdatet kan worden en nieuwe functies gemakkelijk toegevoegd kunnen worden. Ook als je besluit een nieuwe DSLR te kopen zou je de kit kunnen blijven gebruiken.

Voor vijftig dollar exclusief verzendkosten kan je een TriggerHappy-kabel en bijbehorende app bestellen. Deze zal dan rond juni worden geleverd. Als je honderd euro inlegt krijg je hetzelfde pakketje zodra de eerste lichting klaar is (naar verwachting in mei). De uiteindelijke winkelprijs zal rond de zeventig dollar komen te liggen. Eerder was het al op een andere manier mogelijk om een Nikon DSLR via je iPhone te bedienen, onder andere met BlueSLR.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 maart 2012, 20:41
Categorie Accessoires
Onderwerpen dslr, kickstarter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.