Gebruik de verborgen panorama-modus in iOS 5 zonder jailbreak

Je kunt de verborgen panoramafunctie in iOS 5 gebruiken zonder te jailbreaken. Dit doe je door bestanden in je iPhone te bewerken met een speciaal programma.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Panorama iPhone Gisteren ontdekten we nog een panorama-modus in de camera-app van de iPhone, die je brede foto’s laat maken zonder handmatige nabewerking. De functionaliteit zit verborgen in de code van iOS 5 en is te activeren aan de hand van een jailbreak. Er is echter ook een methode om de panorama-camera te gebruiken zonder een jailbreak op je iPhone toe te passen. Met een programma genaamd iBackupBot kun je bestanden op je iPhone aanpassen en er gebruik van maken.

iBackupBot is een gratis programma voor zowel Windows als Mac OSX. Hiermee kun je bestanden waar je normaal geen toegang tot hebt op je iPhone bekijken en bewerken. Door in deze bestanden een stuk code toe te voegen kun je de panorama-functie activeren zonder dat je de iPhone moet jailbreaken. Dit doe je als volgt:

  1. Maak een backup van je iPhone met iTunes
  2. Open je laatste backup met iBackupBot
  3. Ga naar Library/Preferences/com.apple.mobileslideshow.plist en open dit bestand
  4. Zoek naar <key>LastSelectTab</key>
  5. Zet in een regel hierboven de volgende code: <key>EnableFirebreak</key><string>YES</string>
  6. Druk op ‘Export’.
  7. Druk op ‘Restore’ en kies het zojuist opgeslagen bestand.

Let er wel op dat het bewerken van dit soort bestanden op je iPhone niet geheel zonder risico’s is. De kans is wel groot dat je gemaakte fouten kunt herstellen door je iPhone in het ergste geval terug te brengen naar zijn fabrieksinstellingen.

Bron: Funky Space Monkey

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 november 2011, 15:21
Categorie Apps
Onderwerpen ios 5, panorama

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.